Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Voor wie is de aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar voor personen, bedrijven (AVB) en bepaalde beroepen. Bij Totaalbesparen.com behandelen wij alleen de aansprakelijkheidsverzekering voor personen. Deze aansprakelijkheidsverzekering voor personen dekt kosten ten gevolge van schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Een voorwaarde is dat de schade niet expres is toegebracht. Maakt u bewust de fiets van de buurman kapot? Dan worden de kosten niet vergoedt. Was het een ongelukje? Dan wordt de schade vergoedt door de verzekeraar. Daarnaast geldt de aansprakelijkheidsverzekering ook voor gezinsleden en zelfs voor huisdieren. Vooral voor gezinnen met kinderen en huisdieren is de aansprakelijkheidsverzekering zeker aan te raden. Let er op dat u wel dient aan te geven dat u het gehele gezin wilt verzekeren. Het meeverzekeren van het hele gezin kost gemiddeld maar € 1 per maand extra. Een goede aansprakelijkheidsverzekering kost overigens niet meer dan € 5 per maand. Hiermee bent u verzekerd tot een bedrag van ruim € 1.000.000.

Direct online afsluiten

Heeft u een goede verzekering bij ons kunnen vinden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor wordt u doorgestuurd naar de website van de verzekeraar waar u de verzekering wilt gaan afsluiten. Hierdoor zitten er geen onnodige tussenpersonen in het proces waarmee de kans op fouten kleiner wordt.

Een voordeel van het online afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is dat u hierbij altijd een bedenkperiode van 14 dagen krijgt. Binnen deze periode kunt u er kosteloos voor kiezen de verzekering toch niet af te sluiten. Eventuele betaalde premie wordt dan verrekend op basis van het aantal dagen, dat de verzekering al actief is geweest. Let op dat wanneer u de aansprakelijkheidsverzekering telefonisch afsluit, u geen recht heeft op een bedenkperiode en de verzekering dus niet meer stopgezet kan worden.

Dekking van de aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die u of een gezinslid veroorzaakt aan het eigendom van een ander, mits de schade niet is ontstaan vanuit een opzettelijke actie. Niet alleen schade veroorzaakt door uzelf, maar ook door een partner, kind en zelfs huisdier worden vergoedt. Schade die normaliter vergoedt wordt door een andere verzekering, wordt ook niet vergoedt. Denk hierbij aan schade veroorzaakt met de auto (autoverzekering), scooter (scooterverzekering) of vaartuig. Daarnaast wordt ook schade die onderling veroorzaakt wordt, niet vergoedt. Wanneer uw kind bijvoorbeeld uw eigen televisie laat vallen, worden de kosten hiervoor niet vergoedt.

Verder wordt ook schade die u onder werktijd maakt niet vergoedt, daarvoor kunt u een AVB afsluiten. In principe worden alle andere schades wel vergoedt wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap