ANWB

Logo

De ANWB kent u waarschijnlijk wel van de pechhulp. De ANWB biedt echter naast pechhulp ook verschillende verzekeringen aan, waaronder een autoverzekering. De autoverzekering van de ANWB is beschikbaar in WA, beperkt casco en volledig casco (allrisk) variant. Daarnaast kunnen er verschillende aanvullende verzekeringen en dekkingen gekozen worden. Nieuw is de 'Veilig rijden autoverzekering' van de ANWB, waarbij consumenten 15% extra korting krijgen op hun autoverzekering.


Direct 15% korting met de 'Veilig rijden' autoverzekering

De ANWB biedt verzekerden de mogelijkheid op een extra korting op de autoverzekering. U kunt daarvoor na het afsluiten van de autoverzekering een app downloaden. Deze app gaat bijhouden hoe u rijdt. Dit gebeurt op vijf punten. U begint al direct met 10% (tijdelijk 15%) extra korting, naast uw bonus/malus korting. Blijkt aan het eind van de eerste maand dat u toch niet zo netjes heeft gereden? Dan moet u de extra korting terugbetalen. Heeft u zich netjes gedragen? Dan kan uw korting oplopen tot wel 40%! Zeker in combinatie met een maximale no-claim korting van 80% bent u zo bij de ANWB erg goedkoop uit.

Stel dat uw autoverzekering normaal gesproken € 100 kost. Over de jaren heeft u de maximale no-claim korting opgebouwd van 80%. U betaalt daardoor nog maar € 20 per maand. Daarnaast heeft u de hoogste score gehaald met de veilig rijden app van de ANWB, waardoor u recht heeft op nog eens 40% korting. Deze korting gaat af van de resterende premie van € 20. U betaalt dan dus nog maar € 12. De effectieve maximale korting loopt zo op tot maar liefst 88%!


ANWB dekkingen

Standaard kunt u kiezen voor de dekkingen WA, beperkt casco en volledig casco. De WA variant is de minimaal verplichte autoverzekering. Zonder WA autoverzekering mag u niet de weg op. Beperkt casco biedt daarnaast dekking tegen (schade ten gevolge van) diefstal, aanrijding met een dier en ruitschade. De allrisk of volledig casco dekking biedt ook bescherming tegen schade aan de eigen auto door eigen schuld. Let er wel op dat wanneer u deze schade claimt, u eigen risico betaald en vervolgens ook meer gaat betalen voor de autoverzekering. De ANWB biedt geen no-claim beschermer, dus verliest u direct éém of meerdere trede na een ongeluk. Gelukkig biedt de ANWB de hoogste no-claim korting al met 8 schadevrije jaren.

Verder kunt u kiezen voor verschillende aanvullende dekkingen waaronder een inzittendenverzekering, rechtsbijstand met module verkeer en natuurlijk pechhulp van de ANWB. Bent u benieuwd wat u bij de ANWB gaat betalen? Vergelijk dan de ANWB autoverzekering direct met de andere autoverzekeringen en bekijk waar u het goedkoopste uit bent.


Naar de website van ANWB »

ANWB vergelijken

 
Autoverzekering

ANWB dekking

Bij het afsluiten van een ANWB autoverzekering kunt u kiezen uit verschillende soorten standaard- en aanvullende dekkingen.

Voor de standaard dekking kan bij ANWB gekozen worden uit: WA, Casco Beperkt (WA Plus) en Casco Volledig (Allrisk).

De aanvullende dekking van ANWB bestaat eventueel uit: inzittenden verzekering, rechtsbijstand en pechhulp.

ANWB contactgegevens

T: 088 - 269 2222

Postadres
ANWB
Wassenaarseweg 220
2596 EC Den Haag

Bonus/malus ladder ANWB

Onderstaand een overzicht van de ANWB no-claim korting vanaf het eerste jaar.

De maximale no-claim korting van ANWB is 80%

Schadevrije jaren Bonus/malus trede No-claim korting
1 1 45%
2 2 50%
3 3 55%
4 4 60%
5 5 65%
6 6 70%
7 7 75%
8 8 80%

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap