Goedkoopste autoverzekering

Vul uw gegevens in en bekijk direct welke autoverzekering in uw geval de goedkoopste is.

Arrow

De goedkoopste autoverzekering vinden

Welke verzekeraar in uw geval de goedkoopste autoverzekering biedt, is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste zijn: verzekeringtype, nieuwwaarde van de auto en aantal schadevrije jaren. Met onze vergelijker ziet u direct welke premies de verschillende verzekeraars hanteren in uw specifieke situatie. Ook kunt u zien hoe de verzekeraars worden beoordeeld door klanten. Wanneer u gericht op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering, is een standaard WA-verzekering waarschijnlijk de juiste keuze. Is uw auto nog vrij nieuw (jonger dan 5 jaar)? Dan kunt u wellicht beter kiezen voor een goedkope allrisk verzekering.

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Vergelijken

Klik op "Bereken uw premie" en u ontvangt een overzicht van de premies die autoverzekeraars u bieden.

De goedkoopste

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekkingen.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Autoverzekering varianten

Een autoverzekering kan afgesloten worden in verschillende vormen. De basisvariant, WA, is de goedkoopste vorm. Daarnaast kunt u kiezen voor een beperkt casco dekking of volledig casco dekking, ook wel allrisk genoemd. Met een WA autoverzekering bent u beschermd tegen kosten die gemaakt moeten worden doordat u met uw auto schade aan een ander heeft toegebracht. De beperkt casco variant biedt daarnaast ook dekking bij diefstal van het voertuig. De volledig casco of allrisk autoverzekering biedt daarnaast ook nog eens dekking voor schade aan uw eigen voertuig die door uw eigen schuld is ontstaan. Verder is het mogelijk verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of rechtsbijstandverzekering. Let er op dat de premie met het afsluiten van aanvullende verzekeringen hard kan stijgen.

De juiste dekking kiezen

De dekking van uw autoverzekering is een belangrijke factor voor het bepalen van de te betalen premie. Om uit te komen op een goedkope autoverzekering, kan het daarom aantrekkelijk zijn om te kiezen voor de meest uitgeklede vorm. Let er daarbij wel op dat u niet verzekerd bent tegen diefstal of schade die door uzelf veroorzaakt is. Zeker wanneer u een vrij jonge auto bezit is het de moeite waard om te kijken of u wellicht een goede combinatie kunt vinden tussen dekking en premie.

De hoogte van uw premie

U bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat u op zoek bent naar een goedkope autoverzekering. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u de mogelijkheid geheel onafhankelijk premies van bijna alle autoverzekeraars te vergelijken. Maar wij zien ook graag dat u de beste autoverzekering afsluit. Daarvoor kunt u beter niet alleen naar de premies kijken, maar ook naar ervaringen van klanten. Wanneer u een vergelijking heeft gemaakt, ziet u direct welke beoordelingen verzekeraars hebben ontvangen van verzekerden.

Een goedkope autoverzekering vindt u natuurlijk door uzelf niet te oververzekeren. Dat houdt in dat u zo min mogelijk aanvullende verzekeringen afsluit en de juiste dekking voor uw auto kiest. In principe geldt dat u voor een auto jonger dan 5 jaar het best een allrisk verzekering kunt afsluiten. Dit is echter een algemene regel. Heeft uw auto al veel kilometers gemaakt, is deze niet meer betrouwbaar of is de dagwaarde erg laag? Dan is het uiteraard niet nodig om een allrisk verzekering af te sluiten. Ook als u nooit een ongeval heeft veroorzaakt kan het handiger zijn een WA-verzekering af te sluiten.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende situaties waarin u uw autoverzekering moet opzeggen. Hoe het opzeggen van de autoverzekering in zijn werk gaat is afhankelijk van de vraag of u slechts overstapt van autoverzekeraar of dat u de verzekering in zijn geheel opzegt.

Wanneer u alleen wenst over te stappen van autoverzekeraar kunt u gewoon een nieuwe autoverzekering uitzoeken en overstappen naar de door u gekozen autoverzekeraar. Uw nieuwe autoverzekeraar zegt uw huidige autoverzekering automatisch voor u op bij uw huidige autoverzekeraar.

Wanneer u uw autoverzekering wenst stop te zetten zonder over te stappen naar een nieuwe autoverzekering dient u de verzekering zelf op te zeggen. Dit kan door contact op te nemen met uw huidige verzekeraar en aan te geven dat u de verzekering wenst stop te zetten.

Stichting Roy Data slaat de gegevens met betrekking tot schadevrije jaren op van iedere Nederlander. In principe kunt u het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd achterhalen door op uw polis te kijken. Uw verzekeraar is namelijk verplicht om op elke polis het aantal schadevrije jaren te vermelden. Mocht u om wat voor reden dan ook niet bekend zijn met het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd? Dan kunt u bij stichting Roy Data het aantal schadevrije jaren opvragen.

In principe zijn er drie soorten dekkingen waaruit gekozen kan worden bij het afsluiten van een autoverzekering. Het gaat hier om de WA, WA plus en WA volledig dekkingen. De standaard WA verzekering is wettelijk de minimale dekking die u dient te verzekeren. Deze WA vergoedt alle schade die u toebrengt aan anderen. WA Plus en WA volledig (ook wel All Risk) zijn uitbreidingen op de standaard WA verzekering.

Indien u schade heeft gereden dient u in eerste instantie een schadeformulier in te vullen. Nadat het schadeformulier is ingevuld dient zowel u als een eventuele tegenpartij het schadeformulier naar uw verzekeraar op te sturen. Het opsturen van een schadeformulier kan tegenwoordig bij de meeste verzekeraars zowel via de post als online. In sommige situaties is het ook mogelijk een schadeformulier op te sturen via een app van uw autoverzekeraar.

De meeste verzekeraars accepteren auto's met een nieuwwaarde tot € 80.000. Is de nieuwwaarde van uw auto hoger? Dan is de kans groot dat u uw auto niet zomaar overal kunt verzekeren. U kunt proberen uw verzekeraar te bellen. Vaak maken verzekeraars namelijk wel een uitzondering voor klanten met veel schadevrije jaren of met een auto die slechts iets duurder is dan het maximum. Anders kunt u terecht op onze speciale pagina voor autoverzekeringen dure auto's.

Het laatste autoverzekering nieuws

Verzekeraar maakt verlies op WA-verzekering auto

Verzekeraar maakt verlies op WA-verzekering auto

5 tips voor besparen op uw autoverzekering

5 tips voor besparen op uw autoverzekering

Quad verzekeringen vergelijken? Dit moet u weten

Quad verzekeringen vergelijken? Dit moet u weten

Youngtimer regeling in strijd met duurzame doelstellingen kabinet

Youngtimer regeling in strijd met duurzame doelstellingen kabinet

Meer autoverzekering nieuws »

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy