Youngtimer verzekering afsluiten?

Youngtimer verzekering afsluiten? Een voordelige keuze, voor een speciale categorie auto’s. Goedkope dan een normale autoverzekering, al is het belangrijk om de mogelijkheden bij verzekeraars goed met elkaar te vergelijken.

Autoverzekering vergelijken

Wilt u een youngtimer verzekeren?


Zorg ervoor dat de auto netjes aan de voorwaarden voldoet. Vergelijk vervolgens online de beschikbare verzekeringen en let daarbij zowel op de dekking als de premie.

Is mijn auto een youngtimer?


Benieuwd of u een verzekering voor een youngtimer kunt afsluiten? De auto moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

• Minimaal 15 jaar oud
Een youngtimer verzekering berekenen? Dat kan voor auto’s die minimaal 15 jaar oud zijn. Soms is 10 jaar oud al voldoende, dit verschilt per verzekeraar. Voor oudere auto's kunt u een oldtimerverzekering afsluiten.

• Niet voor dagelijks gebruik
Het is niet toegestaan om de auto dagelijks te gebruiken. Veel verzekeraars vereisen dat u nog een andere auto heeft, soms moet die daar ook verzekerd zijn.

• Geen woon-werkverkeer
De youngtimer mag u gebruiken voor hobby’s, rally’s en andere bijeenkomsten. Het is niet toegestaan om die te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Lees hier informatie over de youngtimer regeling voor ondernemers.

• Maximaal aantal kilometers
Veel verzekeraars hanteren een maximaal aantal kilometers per jaar voor de youngtimer. Vaak gaat het om 5.000 tot 7.500 kilometer per jaar.

Verzekering voor youngtimers


De verzekering voor youngtimer is helaas niet bij alle verzekeraars beschikbaar. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij, net als wat de verzekering kost.

Let op: een autoverzekering voor een youngtimer afsluiten? Veel verzekeraars vragen om een taxatierapport. Op basis daarvan berekenen ze de waarde en het risico dat u loopt. Hieruit volgt de premie per maand, zodat u de auto kunt verzekeren.

Benieuwd wat een youngtimer verzekering in de praktijk kost? Dit is vaak minder dan een normale autoverzekering, vooral voor oudere en speciale modellen. De beperkingen voor het gebruik zorgen ervoor dat de verzekeraar minder risico loopt, waardoor u een lagere premie betaalt.

Youngtimer verzekering afsluiten


Een youngtimer verzekering afsluiten en benieuwd naar de dekkingen die er beschikbaar zijn? Het gaat gewoon om de bekende 3 dekkingen:

• WA-youngtimerverzekering
• WA Beperkt Casco-dekking
• WA Volledig Casco (Allrisk)

De WA-dekking is de goedkoopste, al is de verzekering daarmee ook het minst uitgebreid. U bent alleen gedekt voor schade aan anderen en andere voertuigen, de schade aan uw eigen youngtimer betaalt u altijd zelf. De WA Beperkt Casco en Volledig Casco-dekkingen bieden daarvoor meer mogelijkheden, al staat daar ook een hogere premie tegenover.

Online kunt u de youngtimer verzekering vergelijken. Vind eenvoudig de verschillende verzekeraars die de dekkingen aanbieden, met de premies die ze daarvoor berekenen. Ontdek waar u de laagste premie betaalt en waar u kunt rekenen op een goede dekking. Of vergelijk de verzekeringen voor youngtimers met de normale autoverzekeringen die er beschikbaar zijn.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01