Een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering zzp

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp dekt de schade die u als zzp’er veroorzaakt aan een ander. Zowel materiële schade als letselschade valt onder de dekking. Als zzp’er bent u niet automatisch verzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit u daarom zelf af.

  1. [inhoudsopgave]

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp valt onder de aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp’ers. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u tijdens uw werk veroorzaakt aan derden. Denk bijvoorbeeld aan schade door een rekenfout of verkeerde bouwtekening. Maar ook het omstoten van een glas water met als gevolg een kapotte laptop van een ander valt onder de aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn twee soorten zzp aansprakelijkheidsverzekeringen:

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp dekt financiële schade – ook wel vermogensschade genoemd – door beroepsfouten. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt zowel letselschade als materiële schade als gevolg van een ongeluk. Hieronder valt bijvoorbeeld schade aan de spullen van een ander. Maar ook de medische kosten die de tegenpartij moet maken als gevolg van uw handelen.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Tijdens het uitvoeren van uw werk als zzp’er kunt u een ongeluk veroorzaken. Door uw toedoen heeft iemand bijvoorbeeld medische hulp nodig. Of u maakt per ongeluk de spullen van iemand anders kapot. Wordt u aansprakelijk gesteld door de tegenpartij? Dan kunt u een flinke schadeclaim verwachten. Zeker als het gaat om letselschade. Medische kosten kunnen al snel hoog in de papieren oplopen. Als zzp’er bent u hier niet automatisch tegen verzekerd. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van zzp verzekeringen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten doet u daarom zelf. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven – oftewel avb verzekering – zorgt ervoor dat u de kosten van de schadeclaim niet zelf hoeft te betalen. Uw verzekeraar betaalt geheel of gedeeltelijk de rekening. Hierdoor voorkomt u financiële problemen. Als zzp’er is het daarom vaak verstandig om een bedrijfsverzekering zzp af te sluiten.

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP?

Het afsluiten van een verzekering kost geld. U betaalt per maand, kwartaal of jaar een vast bedrag aan premie. De kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunnen per aanbieder verschillen. Dit komt omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren, zoals uw beroep en de hoogte van het verzekerde bedrag. Om te weten hoeveel premie u betaalt, kunt u onze vergelijker gebruiken. Hiermee kunt u eenvoudig een premieberekening maken en weet u direct hoeveel deze bedrijfsverzekering zzp kost. In onze vergelijker tonen we de goedkoopste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als eerst. Het is belangrijk om niet direct een goedkope bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar voor een avb verzekering te kiezen die perfect bij uw wensen aansluit. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken is altijd handig.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken

Omdat er veel aanbieders zijn van een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven, is het belangrijk om te vergelijken. Hierdoor ziet u de verschillen in premie en voorwaarden. Over het algemeen worden bij alle verzekeraars dezelfde risico’s gedekt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp. Toch kunnen er grote verschillen zijn in kosten en voorwaarden. Vergelijken loont daarom al snel. Via onze vergelijker ziet u direct wat voor uw situatie de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken doet u als volgt:

  • U kiest de gewenste dekking
  • U vult de gevraagde gegevens in
  • U bekijkt de verschillende opties
  • U vergelijkt de premies, dekkingen en voorwaarden
  • U kiest de verzekering die bij uw wensen aansluit
  • U kunt direct online de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Is een zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In tegenstelling tot de zorgverzekering en autoverzekering, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp niet verplicht. Maar in veel gevallen wel verstandig. Er zijn een aantal verzekeringen voor zzp’ers die ervoor zorgen dat u niet in de financiële problemen terecht komt. Een schadeclaim loopt al snel in de duizenden euro’s en niet iedereen kan zo’n bedrag zomaar betalen. Ondanks dat een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven niet verplicht is voor zzp’ers, wordt deze wel veel afgesloten. De premie van een avb verzekering is vaak niet hoog, maar u krijgt er wel veel voor terug. Bovendien kunt u de kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aftrekken van uw belastbare winst. Met een goedkope bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft u weinig kosten, maar wel veel zekerheid.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01