Gasprijzen vergelijken

Met onderstaande vergelijker ziet u in een oogopslag wie op uw adres de goedkoopste gasleverancier is. De overstap wordt u geheel uit handen genomen. Overstappen kan al binnen 10 minuten.

 

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2020

Gas vergelijken en overstappen

Gas vergelijken doet u simpel en snel met de onafhankelijke gasvergelijker van Totaalbesparen.com. Nadat u de gevraagde gegevens hebt ingevoerd krijgt u direct een overzicht te zien van de goedkoopste energiepakketten toegespitst op uw persoonlijke situatie. Bij de resultaten staat altijd de goedkoopste energieleverancier bovenaan, ongeacht of wij van deze energieleverancier een vergoeding ontvangen of niet. Op deze manier bent u er als bezoeker altijd zeker van dat u de beste deal krijgt.

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden gasprijzen voor een specifiek adres berekend.

Vul uw gasverbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Gasprijzen vergelijken op Totaalbesparen.com

Ook met het vergelijken van gas kan een huishouden jaarlijks tot 200 euro besparen door de overstap te maken naar een nieuwe gasleverancier. Door over te stappen naar een nieuwe gasleverancier ontvangt u een welkomstkorting welke kan oplopen tot 100 euro. Dit bedrag wordt aan het einde van het jaar verrekend op de eindafrekening. Stel dat u normaal gesproken 50 euro zou moeten bijbetalen, dan ontvangt u door de welkomstkorting nu 50 euro terug.

Meer valt te besparen op uw energierekening door over te stappen van zowel stroom als gas. De welkomstkorting ligt in dit geval op net iets meer dan het dubbele. Het meest voordelig zou dus zijn om een complete overstap te maken naar een nieuwe energieleverancier. Wilt u zowel stroom als gas vergelijken? Maak dan gebruik van onze energievergelijker.

Aanbiedingen top 3

Essent
Bol.com cadeaukaart t.w.v. €150
1 jaar vast Bekijken
Essent
€200,- korting
1 jaar vast Bekijken
Essent
€250,- korting
3 jaar vast Bekijken

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Korting op uw gascontract en de overstap

Wanneer u om wat voor reden dan ook, alleen wenst over te stappen van gasleverancier (bijvoorbeeld omdat uw woning geheel zelfvoorzienend is), is het leuk om te weten dat u ook bij de overstap van gasleverancier een zogenaamde welkomstkorting ontvangt. In combinatie met een gascontract waarvoor lagere leveringskosten gerekend worden, zorgt dit voor een besparing van enkele tientjes per maand op de gasrekening. Dat is uiteraard mooi meegenomen

Alleen overstappen van gasleverancier?

Alleen overstappen van stroomleverancier komt regelmatig voor. Bijvoorbeeld bij huishoudens die aangesloten zijn op de stadsverwarming. Alleen overstappen van gasleverancier komt in praktijk nauwelijks voor. Wanneer u hier een goede reden voor heeft, bijvoorbeeld omdat u nog vastzit aan een stroomcontract bij een andere leverancier, is het aan te raden om te kijken of het niet alsnog handiger is ook het stroomcontract onder te brengen bij de nieuwe energieleverancier. De kans bestaat dat u in dit geval een opzegvergoeding betaald. Deze opzegvergoeding is €50 per jaar of gedeelte van een jaar, zolang het contract nog loopt. Stel dat uw stroomcontract nog 3 maanden doorloopt, dan zult u dus deze opzegvergoeding moeten betalen over de periode van een jaar. Toch kunt u hiermee voordeliger uitzijn dan wanneer u dit niet doet. Wanneer u overstapt van stroom en gas, ligt de welkomstkorting namelijk een stuk hoger en bieden de meeste energieleveranciers ook extra aantrekkelijke leveringstarieven.

Let er wel op dat wanneer u voor uw oude stroomcontract een welkomstkorting zou ontvangen, u deze korting niet meer ontvangt indien u voortijdig overstapt. In dat geval is het wellicht voordeliger alleen over te stappen van gasleverancier.

Het laatste energie nieuws

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Topweek voor opwekken zonne-energie

Topweek voor opwekken zonne-energie

Bespaar op je stroomverbruik: zo herken je energiezuinige apparaten

Bespaar op je stroomverbruik: zo herken je energiezuinige apparaten

Productie duurzame energie voornamelijk in wintermaanden

Productie duurzame energie voornamelijk in wintermaanden

Meer energie nieuws »

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap