Energieprijzen 2020 vergelijken

Vul uw gegevens in voor een vergelijking op maat.
U ziet direct wat u kunt besparen.

100% onafhankelijke vergelijking

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2020

Energieprijzen vergelijken

Het vergelijken van energieprijzen en het jaarlijks overstappen van energieleverancier zijn sterk aan te raden. Misschien kent u het wel; u bent overgestapt van energieleverancier en betaald een lage maandelijkse premie. Zonder dat u het weet is echter het afgesloten vast contract na verloop, omgezet naar een variabel contract. Daar merkt u in eerste instantie niets van, totdat de jaarrekening op de mat valt. Dan blijkt opeens dat u een groot bedrag moet bijbetalen omdat u na het overgaan naar het variabele contract fors hogere energieprijzen in rekening zijn gebracht door uw energieleverancier. Daar is op dat moment helaas niets meer aan te doen.

Wat u wel direct zou moeten doen? Overstappen naar een nieuw vast contract uiteraard. Dat scheelt al snel honderden euro's op jaarbasis. Dit is helaas geen verkooppraatje, maar de harde waarheid. Jaarlijks overstappen van energieleverancier scheelt écht een hoop geld.

De juiste energieleverancier vinden

Wanneer u besloten heeft over te stappen van energieleverancier, kan begonnen worden aan de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier. Gelukkig hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn. U kunt simpelweg in bovenstaand formulier uw gegevens invullen en ziet dan direct welke leverancier in uw geval het goedkoopste energieprijzen biedt. Het is wel handig om een juist verbruik in te vullen om correcte tarieven getoond te krijgen. Daarnaast is het handig om te weten dat de meeste energieleveranciers nieuwe klanten een zogenaamde welkomstkorting bieden. Gevolg hiervan is wel dat u hierdoor niet kunt overstappen naar uw huidige energieleverancier. U bent daar immers geen nieuwe klant meer.

U zult dus moeten overstappen naar een andere energieleverancier. Gelukkig merkt u daar niets van en wordt energie onafgebroken doorgeleverd. De overstap wordt daarnaast ook nog eens voor u geregeld door uw nieuwe energieleverancier.

Opbouw van de energieprijs

De energieprijs is opgebouwd uit het continutarief (leveringstarief, energiebelastingen, regiostoeslag, opslag duurzame energie en btw), vastrecht en netbeheerkosten. Daarnaast wordt er over stroom een heffingskorting berekend van momenteel € 373,33. Alleen de leveringstarieven zijn bij de verschillende energiecontracten niet hetzelfde, alle overige tarieven wel. Daarnaast is er verschil in de hoogte van welkomstkortingen die de leveranciers bieden.

Bij het vergelijken van energieprijzen wordt de premie berekend op basis van uw verbruik. U ziet dan in een oogopslag of een leverancier met lage leveringstarieven of juist een leverancier met hoge welkomstkorting aantrekkelijker is.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Energieprijzen 2020

Sinds het begin van het jaar stijgt de olieprijs verder door. Helaas zijn onze energiekosten gekoppeld aan deze olieprijs. Dat houdt dus logischerwijs in dat ook de energieprijzen weer doorstijgen. Tel daar bij op dat ook de energiebelastingen weer verhoogd zijn en het plaatje van een forse stijging van de energieprijs is wat over blijft. Degene die van deze prijsstijging het grootste nadeel ondervinden, zijn de huishoudens die energie geleverd krijgen middels variabele tarieven. Deze tarieven stijgen namelijk geregeld mee met ontwikkelingen op de markt. Daarnaast krijgen huishoudens die energie geleverd krijgen op basis van een variabel contract, ook geen welkomstkorting. Zij zijn immers niet overgestapt maar blijven hangen bij de oude energieleverancier.

Daarom jaarlijks overstappen

Daarom is het eigenlijk erg logisch om elk jaar weer over te stappen. U ontvangt dan elke jaar weer energie tegen gunstigere leveringstarieven die niet tussentijds worden aangepast indien u een vast contract afsluit voor een bepaalde tijdsduur (normaal gesproken 1 jaar). Om het gedoe hoeft u het niet te laten. Het overstappen van energieleverancier gaat tegenwoordig geheel automatisch. Nadat u hebt aangegeven te willen overstappen, vult u de gevraagde gegevens in en wordt de overstap voor u geregeld. Ook de opzegging van het oude contract wordt voor u geregeld. Omdat de energielevering nooit onderbroken wordt, merkt u er in principe niets van. Verder geniet u zo elk jaar weer van een welkomstkorting die als snel oploopt tot € 200.

De welkomstkorting

Veruit de meeste energieleveranciers bieden een hoge welkomstkorting om nieuwe klanten te lokken. Het gaat dan al snel om enkele honderden euro's op jaarbasis. Wanneer het energiecontract afloopt, wordt deze welkomstkorting verrekend op de jaarrekening. Wanneer u een energiecontract hebt afgesloten met een welkomstkorting van € 200 en meer energie hebt verbruikt dan waarvoor betaald is waardoor u eigenlijk € 100 bij zou moeten betalen, krijgt u nu dus nog € 100 terug in plaats dat u dit bedrag moet betalen. Let er op dat u na het verlopen van het contract weer moet overstappen van energieleverancier om ook weer een welkomstkorting te krijgen. Doet u dit niet? Dan is de kans groot dat u het jaar daarna een (erg) hoge jaarrekening ontvangt.

Aanbiedingen top 3

Essent
Bol.com cadeaukaart t.w.v. €150
1 jaar vast Bekijken
Essent
€200,- korting
1 jaar vast Bekijken
Essent
€250,- korting
3 jaar vast Bekijken

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Energietarieven- en overstappen

Het zelf vergelijken van energieprijzen is haast niet te doen. Dit komt simpelweg omdat er teveel factoren zijn die de uiteindelijke tarieven bepalen. Daarnaast is het erg tijdrovend om bij elke energieleverancier een nieuwe vergelijking te maken. Ook handig om te weten; de prijzen liggen bij de energieleverancier zelf een stuk hoger dan bij een vergelijker voor energieprijzen. Dit om de simpele reden dat de energieleverancier op zijn eigen website geen concurrentie heeft van andere leveranciers. Bij een vergelijker zal de leverancier al snel een aardige korting moeten bieden om in de top 5 te komen. Aan te raden is dus om gebruik te maken van een vergelijker zoals die bovenaan deze pagina staat.

Automatisch overstappen

De overstap gaat tegenwoordig geheel automatisch. Nadat u kenbaar heeft gemaakt te willen overstappen, wordt u om enkele gegevens gevraagd. Wanneer u vervolgens akkoord gaat en u zich niet binnen 14 dagen bedenkt, wordt uw oude contract opgezegd en wordt energie voortaan geleverd door uw nieuwe energieleverancier. U zult nooit een onderbreking ondervinden in de energielevering.

Overstappen met opzegvergoeding

Zelfs als uw huidige contract nog niet is afgelopen, kunt u in principe toch overstappen van energieleverancier. U betaald dan wel een opzegvergoeding van € 50 per jaar dat u eigenlijk nog bij de leverancier zou moeten blijven. Daarnaast bestaat het risico dat een eventuele welkomstkorting niet wordt uitbetaald. Om te kijken of dit ook in uw geval zo is, kunt u de voorwaarden van uw huidige energiecontract er bij zoeken. Zoek daar dan vervolgens naar de regels omtrent de welkomstkorting.

Hulp nodig bij het overstappen?

Wij zijn bereikbaar op 085 3035 744. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00.

Het laatste energie nieuws

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Topweek voor opwekken zonne-energie

Topweek voor opwekken zonne-energie

Meer energie nieuws »

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap