Elektriciteit vergelijken

Bent u opzoek naar de goedkoopste leverancier van elektriciteit? U kunt hieronder uw elektriciteit vergelijken. Zo vindt u de beste leverancier voor uw adres.

 

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2020

Elektriciteit vergelijken en overstappen

Elektriciteit vergelijken met de onafhankelijke stroomvergelijker van Totaalbesparen.com is gemakkelijk te doen en levert u een mooie besparing tot €230 op jaarbasis op. In principe ontvangt u de grootste korting wanneer u overstapt van zowel stroom als gas. Veel energieleveranciers geven dan welkomstkortingen oplopend tot wel €260 voor het eerste jaar. Er zijn echter redenen waardoor bepaalde huishoudens niet kunnen overstappen van gas. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een huishouden gebruik maakt van stadsverwarming.

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden stroomprijzen voor een specifiek adres berekend.

Vul uw stroomverbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Elektriciteit vergelijken op Totaalbesparen.com

Electriciteit vergelijkenHoewel het meest lonend is om over te stappen van zowel elektriciteit als gas, kan het zijn dat dit voor bepaalde huishoudens niet mogelijk is. Bijvoorbeeld doordat een huishouden gebruik maakt van stadsverwarming. Gelukkig zijn er redelijk veel energieleveranciers die ook voor een overstap van alleen elektriciteit een zogenaamde welkomstkorting geven. Deze welkomstkorting is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totaal te besparen bedrag op jaarbasis. Stel dat u met een volledige overstap van elektriciteit en gas €400 zou kunnen besparen, dan kunt u door alleen over te stappen van elektriciteit nog steeds €200 besparen.

Indien u zowel elektriciteit als gas afneemt bij een energieleverancier en geen gebruik maakt van de stadsverwarming, raden wij u toch aan om compleet over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Door over te stappen van zowel elektriciteit als gas wordt het aanbod waaruit u kunt kiezen namelijk aanzienlijk groter. Veel energieacties zijn alleen geldig in combinatie met beidde producten. Is uw energiecontract nog niet verlopen? Dan kan het alsnog voordeliger zijn toch over te stappen. U betaald dan een opzegvergoeding aan uw huidige energieleverancier welke wettelijk is vastgesteld. Stel dat uw gascontract nog een jaar doorloopt, dan betaald u een opzegvergoeding van €50. Indien u echter met de overstap naar een nieuwe energieleverancier €100 extra bespaart door ook van gasleverancier over te stappen, is dat het waard.

Aanbiedingen top 3

Essent
Bol.com cadeaukaart t.w.v. €150
1 jaar vast Bekijken
Essent
€200,- korting
1 jaar vast Bekijken
Essent
€250,- korting
3 jaar vast Bekijken

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Korting op elektriciteit

Overstappen van stroomleverancier komt redelijk vaak voor. Huishoudens die zijn aangesloten op de stadsverwarming kiezen hier doorgaans het meest voor. Ook bij een overstap van stroomleverancier kunt u nog aantrekkelijke kortingen ontvangen, hoewel deze kortingen hoger liggen wanneer u overstapt van zowel stroom- als gasleverancier. Jammer genoeg kan dit niet altijd.

De korting die u ontvangt op stroom, staat vermeld in de resultaten van uw vergelijking. Deze korting wordt aan het einde van de contractperiode verrekend op de eindafrekening. U ontvangt deze korting dus niet direct. Hoewel deze kortingen vaak worden gepresenteerd als cashback korting, is het dus eigenlijk een korting die verrekent wordt en niet daadwerkelijk wordt uitgekeerd, mits bij de eindafrekening blijkt dat u geld terug krijgt. In dat geval wordt de korting gewoon op uw bankrekening gestort.

Bent u benieuwd wat u kunt besparen wanneer u overstapt van zowel gas- als stroomleverancier? Maak dan gebruik van onze energievergelijker waarmee u alle energieleveranciers vergelijkt en direct ziet welke tarieven zij hanteren voor de verschillende contracten.

Het laatste energie nieuws

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Topweek voor opwekken zonne-energie

Topweek voor opwekken zonne-energie

Meer energie nieuws »

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap