Direct energie vergelijken

Benieuwd wat u kunt besparen? Maak dan gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker!

Energie vergelijken

Waarom energie vergelijken?

Als u ieder jaar overstapt van energieleverancier, kunt u daardoor veel geld besparen. U profiteert dan ieder jaar opnieuw van exclusieve welkomstkortingen. Zo is het mogelijk korting te krijgen op het energiecontract gedurende een periode van het contract. Tegenwoordig hebben de meeste energieleveranciers welkomstcadeau ’s vervangen voor welkomstkortingen.

Energie vergelijken loont altijd, mede doordat de prijzen van energieleveranciers op vergelijkingssites vaak lager zijn dan de prijzen die op de website van de energieleverancier zelf te vinden zijn. Energieleveranciers willen namelijk graag in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers komen te staan en bieden daartoe aantrekkelijke kortingen op de leveringstarieven of in de vorm van een geldbedrag.


Exclusieve welkomstkortingen

De meeste energieleveranciers bieden tegenwoordig een welkomstkorting aan. Het is ook mogelijk dat de energieleverancier een welkomstcadeau uitreikt. In de meeste gevallen is er sprake van een cashback. Dat werkt als volgt: er wordt vooraf een bedrag bepaald. Dat bedrag wordt na een jaar uitbetaald door de energieleverancier.

Let op: de welkomstkorting betekent niet altijd dat deze wordt toegepast op het voorschotbedrag. De welkomstkorting wordt in de meeste gevallen al verrekend in de prijzen die te vinden zijn bij het energie vergelijken. Wie het contract voortijdig afbreekt, verliest het recht op de welkomstkorting. De welkomstkortingen kunnen behoorlijk variëren. Zo kan de welkomstkorting oplopen tot wel €250 bij de grootste energieleveranciers. De consument profiteert op deze manier steeds opnieuw van de welkomstkorting, als hij jaarlijks wisselt van energieleverancier.


Lagere leveringstarieven

Energie vergelijken heeft naast de welkomstkorting ook nog een ander voordeel: u ziet meteen een overzicht van alle leveringstarieven. De leveringstarieven kunnen vast en variabel zijn. Bij een variabel leveringstarief kunnen de leveringstarieven ieder half jaar veranderen. Bij een vast leveringstarief blijven de tarieven gedurende het contract hetzelfde.

Beide methodes hebben voor- en nadelen. Vergelijk daarom goed de lagere leveringstarieven in de vergelijker. Het leveringstarief wordt berekend aan de hand van de prijs per kWh plus het aantal kubieke meter gas, maal het verbruik. Doordat energieleveranciers zoveel mogelijk klanten willen werven, worden er aantrekkelijke leveringstarieven geboden tijdens het energie vergelijken.


Onafhankelijk energie vergelijken

Belangrijk om te weten is dat geen van de energieleveranciers betalen voor hun positie bij het energie vergelijken. De positie van de energieleverancier wordt berekend aan de hand van de laagste energieprijzen en eventuele welkomstkortingen. De website ontvangt zelf een bedrag wanneer de consument besluit over te stappen naar een andere energieleverancier middels onze website. Energieleveranciers kunnen geen invloed uitoefenen op de positie in de energievergelijker. Daardoor weet u zeker dat energie vergelijken altijd echt onafhankelijk is.

Vergelijk energie

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01