3 tips om geld te besparen op uw auto

11-07-2018 | Besparen

Afbeelding

Bij veel mensen slokt de auto een groot deel van het inkomen op. U betaalt niet alleen een hoop geld voor de brandstof van uw auto, maar moet ook verzekeringen en belastingen betalen voor uw voertuig. Wilt u uw vaste lasten laten dalen door minder geld aan uw auto uit te geven? Dan geven wij u graag drie praktische tips.


Tip 1: sluit een goedkopere autoverzekering af

Bent u iedere maand veel geld kwijt aan uw autoverzekering? Dan kan het lonen om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, ziet u direct of overstappen loont. Als u een vrij dure autoverzekering heeft, kunt u tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen door een goedkopere verzekering te nemen. Dit is dus zeker een effectieve manier om uw vaste lasten te laten dalen, en met de komst van verschillende vergelijkingswebsites is het overstappen van autoverzekering makkelijker en sneller dan ooit te doen.


Tip 2: ga elektrisch rijden

Elektrisch rijden is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook beter voor uw portemonnee. Als u een elektrische auto heeft, hoeft u niet meer naar het tankstation om voor honderden euro’s te tanken. U laadt uw auto gewoon op en kunt elektrisch van A naar B reizen.

U kunt er ook voor kiezen om een elektrische auto te kopen die nog deels op brandstof rijdt. Dit is handig als u wat vaker grotere afstanden af moet leggen, bijvoorbeeld naar uw werk. Als u niet voldoende stroom heeft om uw auto elektrisch te laten rijden, schakelt het voertuig vanzelf over op brandstof. Met deze auto hoeft u zich geen zorgen te maken dat u zonder stroom aan de kant van de weg komt te staan, maar bespaart u wel veel geld op brandstof.


Tip 3: verkoop uw oude auto

Heeft u een auto op de oprit staan die u eigenlijk nooit gebruikt? Dan kunt u geld verdienen door dit voertuig te verkopen. Zelfs als de auto ernstig beschadigd is, kunt u hier nog veel geld voor krijgen. Autosloperijen betalen namelijk veel geld voor oude auto’s, zelfs al deze in zeer slechte staat zijn. Door uw oude auto te verkopen, bespaart u bovendien geld op belastingen en kunt u uw autoverzekering stopzetten. Ook dit zorgt voor een flinke kostenbesparing.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01