3 tips voor het vinden van de beste autoverzekering

05-05-2020 |

Afbeelding

Als u een auto hebt of hebt gekocht dan bent u verplicht om deze te verzekeren. De WA dekking is de minimaal verplichte dekking. Daar bovenop kunt u een casco dekking, all risk dekking en aanvullende dekkingen afsluiten. Deze zijn allemaal niet verplicht. Natuurlijk wilt u het beste voor uw auto en dat betekent ook op zoek gaan naar de beste autoverzekering. Hoe? Dat leest u hieronder.1. Maak altijd een vergelijking


Een autoverzekering vergelijken is tip nummer 1. Verzekeraars bepalen zelf wat zij wel of niet dekken en uitsluiten. Daarnaast bepalen zij ook zelf hoe hoog de premie is die zij rekenen voor de verzekering. Dit zorgt ervoor dat er veel verschil zit tussen de premies van verzekeraars. Soms betaalt u bij de ene verzekeraar euro’s meer terwijl de dekking gelijk is. Zonde natuurlijk! Door het maken van een vergelijking vindt u snel de beste autoverzekering. De goedkoopste staat altijd bovenaan in de vergelijking.

2. Verzeker alleen wat nodig is


Een verzekering sluit u af om bij schade niet in financiële problemen te komen. Zoals gezegd is de WA dekking verplicht. Hiermee wordt de schade die u aan anderen toebrengt vergoed. Dus als u iemand per ongeluk aanrijdt, dan is de schade van de tegenpartij gedekt. Uw eigen schade niet. Hiervoor heeft u een uitgebreidere dekking nodig.

De stelregel bij verzekeringen is eigenlijk, verzeker alleen wat nu zelf niet kunt betalen. Heeft u een flinke bankrekening en kunt u schades uit eigen zak betalen, dan is het afsluiten van een uitgebreide verzekering veelal niet nodig. Houdt er wel rekening mee dat autoschades behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Zeker als het niet alleen gaat om materiële schade maar ook om letsel.

3. Kies voor de verzekering die bij de auto past


Hiermee bedoelen we; heeft u een gloednieuwe auto gekocht? Dan kiezen mensen veelal voor een all risk dekking of WA casco. Hiermee is schade aan uw eigen voertuig ook gedekt. Heeft u tweedehands een auto gekocht en is de auto tien jaar oud? Dan is een all risk dekking niet verstandig. De nieuwwaarde is namelijk niet meer zoveel. U kunt dan beter voor een WA of WA casco dekking kiezen. Dit scheelt u veel premie.

Benieuwd wat de beste autoverzekering voor uw auto is? Maak dan snel een berekening!

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap