5 tips voor besparen op uw autoverzekering

17-06-2019 | Autoverzekering

Afbeelding

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe auto te kopen en heeft u al een auto op het oog? Dan is het ook belangrijk om u alvast in de benodigde autoverzekering te verdiepen. Iedere automobilist weet dat een auto in Nederland minimaal WA verzekerd de weg op moet gaan. Een nieuwe auto verzekeren is dan ook verplicht, maar kan flink in de papieren lopen als u niet weet waar u op moet letten. Wilt u dit keer zeker niet te veel betalen? Lees dan onze 5 tips voor besparen op uw autoverzekering.


1. Blijf vergelijken

Veel mensen maken de fout door jarenlang bij dezelfde verzekeraar te blijven. Vaak zijn ze van mening dat het niet goedkoper kan of dat ze nu van een aantal voordelen genieten, die ze bij een andere verzekeraar weer moeten laten gaan. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. In tegendeel zelf: door autoverzekeringen te vergelijken kunt u tientallen euro’s per jaar besparen! Er zijn immers tientallen verschillende autoverzekeringen en die verschillen niet alleen sterk in prijs, maar ook in polisvoorwaarden. Het kan u dan ook veel opleveren als u een autoverzekering zoekt die geheel bij uw wensen aansluit.


2. Juiste dekking

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel automobilisten oververzekerd rondrijden. Dit komt vooral doordat ze hun premie niet aanpassen als hun situatie veranderd, maar ook doordat ze niet goed bekijken welke dekking ze nodig hebben. Over het algemeen kunnen we stellen dat de leeftijd van de auto van groot belang is voor het vinden van de juiste dekking. Hierbij maakt u gebruik van het volgende schema:Leeftijd autoBenodigde dekking
0-5 jaarAllrisk verzekering
6-10 jaarWA beperkt casco of WA+
10 jaar of ouderWA

Let op: in de meeste gevallen kan dit schema inderdaad als leidraad gebruikt worden, maar er zijn natuurlijk situaties waarbij het verstandig is om voor een hogere dekking te kiezen, ongeacht de leeftijd van de auto. Dit geldt bijvoorbeeld voor zeldzame (en dure) auto’s, waarbij de dagwaarde heel lang hoog blijft. Maar ook als u over veel schadevrije jaren beschikt en daardoor korting op je premie ontvangt, kunt u vaak voordeliger uit zijn door voor een ruimere dekking te kiezen. Kijk daarom niet alleen naar de leeftijd van uw auto, maar ook naar uw persoonlijke situatie.


3. Betaal jaarlijks premie

De meeste mensen betalen maandelijks premie voor hun autoverzekering, maar wist u dat u dit ook op jaarbasis kunt invoeren? Hierdoor kunt u tot maar liefst 6% per jaar op de autoverzekering besparen en u hoeft er verder niets voor te doen! Natuurlijk is het wel belangrijk om voor uzelf alvast iedere maand wat geld achter te houden, zodat u zeker weet dat u de premie kunt voldoen aan het einde van het jaar. Dat vraagt wel om enige discipline!


4. Bepaal het eigen risico op eigen inzicht

Nederlanders staan erom bekend dat ze zichzelf graag voor alles verzekeren en tegelijkertijd voor de hoogte dekkingsgraad en het laagste eigen risico kiezen. Zo weet u immers zeker dat u niet voor gigantische hoge kosten komt te staan. Bedenk echter wel dat u ook veel meer premie betaalt als u voor een lagere premie kiest. Weegt die hogere premie dan ook echt op tegen die ene keer dat u misschien schade zal rijden? Als u zelf altijd wel wat geld achter de hand hebt, kunt u er daarom ook goed aan doen om het eigen risico hoger in te zetten.


5. Betaal een aantal schades zelf

Vaak zijn we geneigd om direct alle schades aan de auto te melden en door de verzekering te laten oplossen. Heeft u echter slechts een kleine schade gereden? Dan raden wij aan om deze zelf te betalen. Zo behoud u uw no-claim en bent u op de lange termijn goedkoper uit. Pas als de schade dusdanig groot is dat deze opweegt tegen het verliezen van de no-claim, is het raadzaam om deze te melden.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01