6,2 procent Nederlanders overgestapt van zorgverzekering

11-01-2020 |

Afbeelding

Uit de voorlopige cijfers van het onderzoeksinstituut Vektis blijkt dat eind 2019 ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders zijn overgestapt van zorgverzekering. Een percentage van 6,2 procent. Het jaar daarvoor stapten 1,2 miljoen mensen over, zo'n 7 procent. De stijging die door velen werd verwacht lijkt daarmee uit te blijven.
Definitieve cijfers in februari


De definitieve cijfers worden pas in februari bekend gemaakt. Iedereen die haar verzekering heeft opgezegd, maar nog geen nieuwe zorgverzekering heeft gekozen, heeft hiervoor tot en met 31 januari de tijd. Pas daarna kan Vektis de laatste cijfers publiceren. De verwachting is dat de 7 procent van het jaar daarvoor niet wordt gehaald.

Oorzaak minder overstappers


Waar het exact aan ligt dat er minder Nederlanders zijn overgestapt van zorgverzekering is niet helemaal duidelijk. Wel lijkt het erop dat men minder noodzaak zag tot een overstap, omdat de premies minder hard stegen. Bij een nagenoeg gelijkblijvende premie heeft men minder zin om een overstap te maken. Bovendien was het voor mensen met een natura polis lange tijd onduidelijk welke zorgverleners gecontracteerd zouden worden. De hele maand december liepen er nog diverse onderhandelingen.

Bent u nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor 2020? Check dan hier ons artikel over waar u op moet letten bij uw keuze.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01