ACM wijst op eenvoud overstappen van energieleverancier

20-11-2015 | Overstappen

Afbeelding

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een gemiddeld Nederlands gezin tot €400 op de energierekening kan besparen. Bovendien blijkt het gemakkelijker dan veel mensen denken om over te stappen. Het is niet nodig het oude contract zelf op te zeggen, het is in plaats daarvan voldoende om online te zoeken naar een betere aanbieding. De nieuwe energieleverancier maakt de opzegging en overstap vervolgens in orde, om naadloos over te kunnen stappen en geen dag zonder energie te zitten.

Online aanbieding zoeken
Het overstappen naar een andere energieleverancier begint uiteraard online met het zoeken van een geschikte aanbieding. Het is verstandig om online aan te geven hoeveel energie u verbruikt en waar u woonachtig bent. Aan de hand van die gegevens is het mogelijk het tarief voor een jaar lang energie te berekenen. De vergelijker houdt rekening met zowel de leveringskosten, de kosten voor de netbeheerder en de verschillende energiebelastingen. Door ook uw oude energieleverancier in te voeren kunt u rekenen op een vergelijking die meteen laat zien wat u jaarlijks op de kosten kunt besparen.

Contact opnemen met nieuwe energieleverancier
Komt u een aantrekkelijke energie aanbieding tegen waar u gebruik van zou willen maken? U kunt dan contact opnemen met de nieuwe energieleverancier, dat kan gewoon online. Het is voldoende om aan te geven dat u graag over zou stappen om de kosten voor de levering van energie te drukken. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om alleen voor gas of stroom of voor de beiden over te stappen. U kunt dat aangeven op het moment dat u de nieuwe energieleverancier benadert om aan te geven dat u uw huidige contract graag wil opzeggen om over te kunnen stappen.

Oude contract laten opzeggen
Het oude contract hoeft u zelf niet op te zeggen, dat doet de nieuwe energieleverancier voor u. Dit betekent dat het voldoende is om u bij de nieuwe leverancier aan te melden. Het is van belang om daar aan te geven vanaf welk moment u gebruik wilt gaan maken van de levering. Houd rekening met een eventuele opzegtermijn of een jaarcontract indien u al eerder een overstap heeft gemaakt. U kunt de nieuwe energieleverancier aangeven of u per direct of bijvoorbeeld per een bepaalde datum wilt overstappen. Zij maken dit vervolgens voor u in orde, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

Lagere energierekening
Wat dit oplevert? De kans is groot dat de energierekening een stuk lager uit zal vallen, volgens de ACM heeft u de mogelijkheid om tot €400 te besparen wanneer u nog niet eerder een overstap heeft gemaakt. Houd er rekening mee dat het vervolgens verstandig is om ieder jaar even te kijken naar de kosten voor energie. U zorgt er op die manier voor dat u van aanbiedingen kunt blijven profiteren. Het overstappen van energieleverancier is iets dat we ieder jaar even zouden moeten overwegen, op basis van de mogelijkheden tot besparen die er op dat moment liggen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01