Afvalverwerker HVC wordt energieleverancier voor consumenten

06-11-2015 | Groene energie

Afbeelding

HVC staat bekend als afvalverwerker en heeft aangegeven als energieleverancier op te gaan treden. Het bedrijf wil er onder de naam KringloopEnergie voor zorgen dat meer mensen de mogelijkheid hebben om duurzame elektriciteit en gas af te gaan nemen. De leverancier gaat zich richten op consumenten in Nederland. HVC is al meer dan 10 jaar actief in het produceren en leveren van afval, grondstoffen en energie. Voorlopig deed het bedrijf dat alleen aan gemeenten en waterschappen, het is voor het eerst dat ook consumenten de kans krijgen om daar gebruik van te maken.

Energie uit restafval, biomassa, zon en wind
HVC produceert energie uit restafval, biomassa, wind en zon. Het is wat dat betreft een duurzame energieleverancier, die ervoor zorgt dat het onder andere afval inzet om weer nieuwe energie te produceren. HVC haalt het afval gescheiden op en probeert dit voor een zo groot mogelijk deel te recyclen, om daar weer op een nuttige manier gebruik van te kunnen maken. Het gft-afval wordt bijvoorbeeld gecomposteerd en vergist. Niet herbruikbaar restafval en hout worden verbrand, zodat alle mogelijke herbruikbare onderdelen een nieuwe bestemming krijgen en de rest in ieder geval energie op kan leveren.

HVC weet op die manier warmte te produceren en kan dat door middel van turbines onder andere omzetten naar elektriciteit. De overgebleven restwarmte levert het bedrijf aan huishoudens en bedrijven rondom de installaties, zodat de energieleverancier op een heel duurzame wijze kan werken. Het wordt vanaf het voorjaar van 2016 voor consumenten mogelijk om een energiecontract af te sluiten bij HVC en daarmee gebruik te maken van de schone energie die het bedrijf opwekt.

KringloopEnergie om de cirkel rond te maken
KringloopEnergie moet de merknaam gaan worden die er voor consumenten voor gaat zorgen dat zij op een eerlijke en transparante manier gebruik kunnen maken van duurzame energie. Er moet sprake zijn van een circulaire economie. Wim van Lieshout zegt vanuit een sterke overtuiging te werken, hij is van mening dat we in Nederland niet meer anders kunnen nu er aan de ene kant sprake is van zoveel afval en we aan de andere kant de behoefte hebben aan een grote hoeveelheid energie. De beide elementen komen bij HVC op een mooie manier bij elkaar door afval op te halen en daar vervolgens de duurzame energie van te maken waar we meer behoefte aan hebben.

HVC bij de duurzaamste energiebedrijven van Nederland
HVC werd onlangs nog uitgeroepen tot een van de bedrijven in de top-5 van meest duurzame energiebedrijven in Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, het Wereld Natuur Fonds en WISE. Wat dat betreft is het duidelijk dat HVC op de goede weg is en lijkt het niet meer dan logisch dat de energieleverancier zich nu ook op consumenten gaat richten. De kans lijkt groot dat in ieder geval regionaal een grote groep consumenten voor deze duurzame partij uit de eigen omgeving zal gaan kiezen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01