Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Alliander werkt aan meer duurzaam hoofdkantoor in Arnhem

Alliander werkt aan meer duurzaam hoofdkantoor in Arnhem

Alliander werkt aan meer duurzaam hoofdkantoor in Arnhem

Onderwerp: Duurzaam
Datum: 18 JUN 2015

Zowel de energieleveranciers als de overige nutsbedrijven werken in Nederland steeds vaker aan de eigen hoofdkantoren en de eigen werkwijze; om een zo duurzaam mogelijk karakter uit te stralen. De leveranciers en energiebedrijven stimuleren hun klanten om gebruik te maken van zonnepanelen en windenergie, waardoor zij hier ook zelf gevolg aan dienen te geven.

Alliander is een van die energiebedrijven, het gaat om een nutsbedrijf aan de Utrechtseweg uit Arnhem. De energienota is er afgelopen jaren flink opgelopen, het wordt volgens de onderneming tijd om daar wat aan te doen. Daarnaast wil het bedrijf ‘het nieuwe werken’ mogelijk maken en moet het hoofdkantoor ervoor zorgen dat er meer duurzame energie wordt opgewekt. Men zal binnenkort van start gaan met ingrijpende veranderingen, om de energierekening in 2017 zo’n 80% lager uit te laten vallen dan op dit moment het geval is. Alliander zal het hoofdkantoor moderner maken, gaan verbouwen en meer duurzaam inrichten; zodat het weer aansluit bij de eisen van de moderne tijd.

Meer flexibele werkplekken
Het gaat om het gebouw ‘Bellevue’ van Alliander, dat al sinds 1992 bestaat en op dit moment niet meer voldoet aan de eisen van een modern hoofdkantoor. Alliander geeft aan dat het er haast onmogelijk is om ‘het nieuwe werken’ in praktijk te brengen, bijvoorbeeld vanwege de lange gangetjes met kleine kamertjes in het pand. Ze zorgen ervoor dat het lastig is om flexibel te werken, iets wat het bedrijf veel meer zou willen doen. Er moeten open werkruimten komen, met flexibele werkplekken en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Op die manier kan Aliiander de weg naar voren weer inzetten en zullen zowel afnemers als andere partijen binnen de energiemarkt daarvan profiteren.

Slimme technieken voor duurzame energie
Alliander gaat in het nieuwe hoofdkantoor onder andere gebruik maken van een aantal slimme technieken, op het gebied van duurzame energie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het gebruik van zonnepanelen om eigen energie op te werken. Het bedrijf gaat werken met warmte- en koude-opslag en slimme technieken die ervoor zorgen dat er zo min mogelijk energie verloren zal gaan. Het moet op die manier daarnaast mogelijk worden om tot 95% van al het afval in te zamelen en weer opnieuw te gebruiken. Het bedrijf kan zich daarmee op een duurzame wijze presenteren, iets dat goed past in de huidige tijdsgeest en daarnaast zorgt voor een goede uitstraling naar klanten en andere partners.

Tijdelijk ergens anders werken
Het personeel van Alliander kan tijdens de verbouwingen helaas niet in het pand blijven werken, zij kunnen tijdelijk gebruik maken van het kantoorgebouw Rijnpoort aan de Groningersingel in Arnhem-Zuid. Terwijl zij daar werken zorgt men er in het oude hoofdkantoor voor dat de situatie flink verbeterd wordt, waardoor het mogelijk is om aan de doelstellingen op het gebied van energie te voldoen. Alliander wordt daarmee een voorbeeld voor de rest van de energiebranche, net als voor haar uiteindelijke afnemers en andere partners.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: Duurzaam

Noordelijk Lokaal Duurzaam verbaasd over lage score in duurzaamheidsranglijst
02 NOV | Duurzaam

De duurzaamheidsranglijst geeft aan hoe duurzaam verschillende energieleveranciers...

Grote steden: goedkope energie belangrijker dan duurzaam
21 DEC | Duurzaam

Grote steden kiezen massaal voor goedkope grijze energie in plaats van een duurzaam...

Wet stroom weggestemd door eerste kamer
24 DEC | Duurzaam

De eerste kamer heeft de nieuwe Wet stroom weggestemd. In deze wet werd onder andere bepaald hoe het transport...

Verdubbeling duurzame energieprojecten
04 SEP | Duurzaam

Verdubbeling duurzame energieprojecten, zonnestroom voor het eerst koploper Aan een...

Hernieuwbare energie door monomestvergisters
13 SEP | Duurzaam

Minister Kamp van Economische Zaken heeft €150 miljoen toegekend voor de realisatie van monomestvergisters op...

Zonne-energie wereldwijd snelste groeier duurzame energie
16 OKT | Duurzaam

In 2016 is de capaciteit van zonne-energie wereldwijd met 50% toegenomen. Daarmee is het de snelst groeiende vorm...

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy