Alternatieve manieren van transport

14-07-2017 | Transport

Afbeelding

In deze moderne tijden gebruiken we steeds meer fossiele brandstoffen. De negatieve impact daarvan is groot. Ze vervuilen onze planeet. Het is onze plicht om te proberen onze negatieve impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen. Een manier om dat te doen is om je via andere manieren te verplaatsen dan met je auto. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het scheelt ook (onderhouds)kosten. We presenteren een paar alternatieve manieren van transport.

Openbaar vervoer

De bus, tram of trein zijn een veel milieuvriendelijkere manier van transport dan reizen per auto. Deze diensten rijden telkens af en aan, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Misschien moet je een kleine wandeling maken naar de bushalte, maar dat is zeker de moeite waard, gezien de besparingen die het oplevert. De bus is ook een veel socialere omgeving dan je eenzame auto. Als er vrienden of collega's met je meereizen kun je alvast een gezellig praatje maken.

Fietsen

Fietsen zijn geweldig. Ze brengen je veel sneller van A naar B dan je zou denken. Fietsen is ook een prima lichamelijke oefening en is het niet heerlijk om de wind door je haar te voelen razen als je over de weg stormt? Een fiets kopen is een slimme investering. Ze zijn veel goedkoper dan een auto, hebben geen benzine nodig en worden voortgedreven door je eigen benen. Ook kun je per fiets plekken bereiken waar auto's niet kunnen komen. Steeds meer bezorgdiensten gebruiken tegenwoordig fietsen. Daarmee brengen ze hun uitstoot van CO2 terug. Een voorbeeld is Deliveroo, dat eten met restaurantkwaliteit tot aan je voordeur bezorgt.

Lopen en rennen

Steeds meer mensen lopen of rennen naar werk. Natuurlijk is rennen alleen een optie als je op het werk kan douchen, maar anders is wandelen ook een goed idee. De dag beginnen met lichamelijke oefening is zeer gezond en bovendien gratis. Woon je redelijk dichtbij je werk of wil je jezelf 's morgens uitdagen, trek dan je wandelschoenen maar aan.

En anders ga je later op de dag niet per auto naar de winkel, maar gewoon lopend. Als je niet al te veel spullen gaat kopen kan je ze eenvoudig mee naar huis tillen. Dat is gezonder, goedkoper en beter voor het milieu!

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01