Autoverkoop stevent af op slechtste jaar sinds 1969

09-07-2020 |

Afbeelding

Het aantal nieuw verkochte auto’s is dit jaar dramatisch laag. Door de corona crisis zijn delen van de wereld op slot en houden mensen hun handen op de knip. Auto fabrieken waren gesloten en de grenzen dicht. Branche organisatie BOVAG verwacht dat het aantal verkochte auto’s dit jaar uitkomt op 350.000 stuks. Fors lager dan de jaren hiervoor.Geen heldere glazenbol


Tom Huyskens, woordvoerder, zegt tegen AutoWeek dat de prognose een interne aangelegenheid is. "Het is bedoeld voor onze dealers in de discussie met hun importeurs over hun jaardoelstellingen. Het kan zomaar gebeuren dat we die doelstelling later dit jaar opnieuw bijstellen. Wij hebben een glazen bol, maar die is aardig beslagen. We hebben gekeken naar de eerste zes maanden, met 30 procent minder registraties. Als we dat extrapoleren - met een voorzichtig herstel - komen we uit op 350.000. Maar dat is voorlopig".

Minder verkochte auto's en verlenging garantie


Eerder werd al bekend dat er in de maand mei bijna 60 procent minder auto's waren verkocht. Door de crisis hebben een aantal grote automerken ook bekend gemaakt dat zij de garantie periode op auto’s hebben verlengd. Zowel bij Porsche, Audi en Volkswagen hebben klanten recht op een verlenging van de garantieperiode als de garantie vervalt tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020. Dit heeft alles te maken met de corona crisis.

Versoepeling corona maatregelen


Inmiddels zijn een aantal corona maatregelen door de overheid versoepeld. Zo kunnen mensen ook weer op vakantie gaan. Al is het op eigen risico. Breekt er een tweede corona uitbraak uit, dan is dit niet gedekt op de reisverzekering. Voor de auto branche is het ook te hopen dat de cijfers de komende periode weer wat aantrekken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap