Autoverzekeraars meer kwijt aan brandschade

15-05-2019 | Autoverzekering

Afbeelding

Het aantal schadeclaims ten gevolge van een autobrand is in 2018 met maar liefst 9% gestegen naar 4359 claims. De verwachting is dat het daadwerkelijk aantal autobranden nog hoger ligt. 30% van de Nederlandse autoverzekeringen kennen namelijk alleen een WA-dekking. Met een standaard WA-dekking zijn consumenten niet verzekerd tegen brandschade, dus de verwachting is dat deze mensen ook geen melding maken van brandschade. Hoe het aantal autobranden zo sterk kan stijgen is niet duidelijk geworden uit het onderzoek van RTL Nieuws in samenwerking met het verbond voor verzekeraars. De schades kosten de verzekeraars zo'n 40 tot 50 miljoen op jaarbasis.


Meeste autobranden per inwoner in Overijssel

Overijssel heeft de twijfelachtige eer de provincie met het hoogste aantal autobranden per inwoner te zijn geweest in 2018. Hoewel het aantal autobranden in tien van de twaalf provincies toenamen, heeft geen enkele provincie Overijssel kunnen bijhouden. Ook in de provincies Groningen en Zeeland is het aantal autobranden sterk toegenomen met ruim een kwart. Het aantal claims ten gevolge van brand is vooral erg hoog in de maand januari. Vermoedelijk doordat er veel incidenten geregistreerd worden rond oud en nieuw.


Sterke stijging autobranden in Utrecht

Van de grote steden heeft Utrecht de sterkste stijging van autobranden meegemaakt. Voor de hele provincie is in 2018 een stijging van maar liefst 33% gemeten. De provincie heeft daarmee de hoogste stijging te pakken ten opzichte van de andere provincies. De politie heeft in de afgelopen maanden verschillende aanhoudingen in- en rondom Utrecht in verband met brandstichtingen. De kans bestaat daardoor dat het aantal in 2019 niet veel verder zal toenemen.


Auto verzekeren tegen brandschade

De kans op brandschade aan uw auto is dus gestegen. En de verwachting is dat deze trend zog wel even kan voortduren. Vooral in bepaalde slechtere wijken in de grote steden en enkele provincies, is de kans op een autobrand toegenomen. Het kan dus het overwegen waard zijn om te bekijken wat u extra gaat betalen wanneer u uw auto wilt gaan verzekeren tegen brandschade.

Het goede nieuws is dat u voor de dekking brandschade geen allrisk autoverzekering hoeft af te sluiten. Deze variant is namelijk een stuk duurder dan de standaard WA-verzekering. Bij alle autoverzekeraars wordt brandschade gedekt met een beperkt casco dekking. Daarmee bent u verder ook verzekerd tegen onder andere diefstal en ruitschade. De premie voor een autoverzekering is iets hoger dan de standaard WA-premie, maar een stuk goedkoper dan een allrisk autoverzekering. In de meeste gevallen bent u voor enkele euro's op maandbasis verzekerd tegen brandschade. Benieuwd wat dat voor u gaat kosten? Maak dan gebruik van onze autoverzekering vergelijker. Daarmee kunt u op basis van de persoonlijke situatie een vergelijking op maat maken. U ziet dan direct welke premies de verschillende verzekeraars hanteren in uw situatie en voor uw voertuig. Vergeet niet aan te geven dat u beperkt casco dekkingen wil gaan vergelijken. Dit kunt u aangeven onder optie 'Dekking'.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01