Barbecue valt niet onder inboedelverzekering

04-04-2017 | Inboedelverzekering

Afbeelding

Hoewel de inboedelverzekering ook schade aan tuinmeubelen dekt, blijken onder andere barbecues hier niet onder te vallen. Dat blijkt uit een recente uitspraak van klachteninstituut Kifid in een zaak die door een consument was aangespannen tegen Aegon.

Barbecue gestolen
In dit geval betroffen het twee peperdure barbecues die in de tuin van de persoon in kwestie stonden. Nadat de barbecues gestolen werden, diende deze persoon een schadeclaim van enkele duizenden euro's in bij verzekeraar Aegon. Aegon stelt echter dat, hoewel tuinmeubelen vallen onder de inboedelverzekering, een barbecue niet per definitie een tuinmeubel is. Kifid ging hierin mee en stelde vast dat een barbecue een gebruiksmiddel is en geen meubelstuk. Helaas kan de consument de kosten dus niet verhalen op de verzekeraar.

Barbecue onder de opstalverzekering?
De inboedel- en opstalverzekering overlappen elkaar op verschillende terreinen. De opstalverzekering vergoedt namelijk schade aan onderdelen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de woning. Dat zou inhouden dat wanneer de barbecues verankerd zouden zijn in de tuin, de consument zich eventueel zou kunnen wenden tot de opstalverzekering. Vuistregel hierbij is wel dat de barbecue niet zonder schade kan worden verplaatst. Deze moet onderdeel uitmaken van de opstal. Let er op dat dit in principe alleen geldt voor mensen met een koopwoning. Consumenten met een huurwoning kunnen zich in een soortgelijk geval richten op het 'huurdersbelang' van de inboedelverzekering.

Tuinmeubilair goed opbergen
Het is slim om dure spullen in de tuin, waaronder ook de barbecue, op te bergen in de schuur. Wanneer er spullen uit de schuur worden ontvreemd worden, is de kans dat de verzekeraar deze schade vergoedt namelijk een stuk groter.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01