Belangrijkste factoren bij een lage energierekening

10-04-2017 | Energierekening

Afbeelding

Een lage energierekening wil iedereen, maar lang niet iedereen is er succesvol in. Hoe kan het toch dat de één met een tweepersoons huishouden honderden euro's minder betaald dan de ander? Wij helpen je graag op weg om je energierekening zo laag mogelijk te krijgen.

Jaarlijkse overstappen loont

Waarschijnlijk al vaker gehoord, maar nooit wat mee gedaan? Jaarlijkse overstappers besparen minimaal 200 euro per jaar extra op hun energiekosten in vergelijking met mensen die dit niet doen. Overstappen van energieleverancier kan je al binnen enkele minuten geregeld hebben en is zeker de moeite waard. Wil je overstappen van energieleverancier dan raden wij altijd aan om een energievergelijker te gebruiken? Klik hier om te vergelijken.

Isoleren is het nieuwe goud

Oké misschien is het wat extreem, maar er zit wel een kern van waarheid in. Je huis isoleren kan echte honderden euro's per jaar opleveren. Wist je bijvoorbeeld dat je de meeste isolatiemaatregelen binnen enkele jaren al terug heb verdiend? Je spouwmuur isoleren kost bijvoorbeeld 800 euro en bespaart jaarlijks al 210 euro. Binnen 4 jaar maak je dus winst en kan je al twee tientjes per maand besparen.

Verwarmen kost het meeste geld

Of het nou gaat om je huis verwarmen of het water, in beide gevallen zal dit de meeste druk op je energiekosten geven. Gas is nog steeds een stuk duurder dan stroom en daarom raden wij altijd aan om bewust om te gaan met gas. Ga je douchen? Probeer dan eens de eco stand. Dit kan al 30% van de gas kosten schelen. Simpele tips als je verwarming terugzetten op 17 graden een uur voor je gaat slapen kan al een 50 euro per jaar opleveren. Doe daarbij nog eens de verwarming uit in ruimtes waar je nooit komt en je bespaart nog eens 50 euro per jaar.

Zonnepanelen de toekomst

Heb je al eens nagedacht over zonnepanelen? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink goedkoper geworden en heb je nog een potje geld staan, dan doe je er verstandiger aan om dit te investeren in zonnepanelen. Een gemiddeld huishouden ontvangt 0,3% rente, waar dit dit bij zonnepanelen zo een 6% is? Zonde van het geld toch!

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01