Bespaar fiks door bewuster om te gaan met energie

12-11-2018 | Besparen

Afbeelding

Elke maand neemt de energierekening voor heel wat mensen onder ons een flinke hap uit het budget. Het vraagt nochtans niet veel tijd en moeite om hierop te besparen. Veelal is het gewoon een kwestie van anders denken en bewuster om te gaan met de gebruikt energie. Veel energie gaat verloren doordat we er niet bij nadenken dat we verbruik hebben dat nergens toe dient.


Voorkom sluipverbruik

Denkt u dat u veel geld moet uitgeven om op energie te besparen? Nee hoor, reeds met enkele kleine stappen kunt u al een groot verschil maken. Door bewuster met verbruik om te gaan zult u zien dat u veel energie verbruikt die eigenlijk nutteloos is. Laat bijvoorbeeld geen lichten aan staan in kamers waar u niet bent en schakel apparaten volledig uit in plaats van deze in sluimerstand te laten staan. Ook een apparaat in sluimerstand verbruikt energie en als u eens voor uzelf nagaat over hoeveel apparaten dit gemiddeld gaat zult u schrikken. We doen dit voor een groot stuk uit gemak en staan er vaak niet bij stil dat dit geld kost.


Kies energiezuinige apparaten

Heeft u apparaten die aan vervanging toe zijn? Kies dan voor energiezuinigere apparaten. Een apparaat met een A+++ energielabel verbruikt het minste energie en is dus de beste optie om op uw factuur te besparen. Het energielabel is verplicht voor huishoudelijke apparatuur en is gemakkelijk terug te vinden. Laat u ook bijstaan en vraag raad aan het winkelpersoneel, u heeft misschien genoeg aan een apparaat met een lager verbruik dan u zelf denkt.


Zorg voor goede isolatie

Ga zeker eens in uw woning na of u plaatsen hebt waar energie verloren gaat door onvoldoende isolatie. Kleine ingrepen zoals tochtstrips bij ramen en deuren maken al een groter verschil dan u zou denken. U kunt uw ruimtes op deze manier sneller opwarmen en de warmte langer binnenhouden. Verwarming is immers één van de grote kosten in de energiefactuur. U kunt er uiteraard ook voor kiezen dakruimtes en buitenmuren te isoleren, vraag hiervoor advies van vakmannen die u graag met raad en daad bijstaan om de gepaste oplossing te vinden.


Ga energie vergelijken

Zeker niet onbelangrijk in het bezuinigen op energie is de keuze van uw energieleverancier. Er zijn vele aanbieders op de markt en die hanteren elk hun eigen prijzen. Ga na wat uw behoeften zijn en gebruik een vergelijkingssite om na te gaan wat voor uw situatie de voordeligste leverancier is. Op basis van uw persoonlijke gegevens kant u hier op een objectieve manier alle prijzen en diensten vergelijken en de beste eruit halen. Op jaarbasis kan energie vergelijken een mooi extraatje opleveren dat u voor andere dingen kunt gebruiken. Geef toe, wie wil dit nu niet?

Veel succes in het vergelijken en besparen en wij hopen dat wij u hiermee al een stukje op weg hebben kunnen helpen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01