Bespaar honderden euro’s met de goedkoopste zorgverzekering

18-07-2017 | Zorgverzekering

Afbeelding

Jaarlijks wisselen meer dan 1 miljoen Nederlanders van zorgverzekeraar. Toch blijft het overgrote deel zitten waar ze zitten terwijl er veelal een goedkoper alternatief is.

In Nederland kiezen veel mensen voor een basisverzekering omdat dit de goedkoopste zorgverzekering variant is. Wat veel echter niet weten is dat de inhoud van de basisverzekering wettelijk bepaald is en dus door iedere zorgverzekeraar aangeboden moet worden.

Vrije zorgkeuze bij een zorgverzekering

Als je aan een basisverzekering genoeg hebt is het onnodig om bij een duurdere zorgverzekeraar te zitten. De enige reden om te kiezen voor een andere zorgverzekeraar is de vrije zorgkeuze. Bij de ene zorgverzekeraar zijn alle ziekenhuizen en zorgverleners van Nederland gecontracteerd en bij de andere slechts een beperkt deel. In dat geval is het raadzaam om te controleren of er een gecontracteerd ziekenhuis of een zorgverlener bij jou in de buurt is.

Extra besparen met beperkte keuzevrijheid

Het kan zomaar zijn dat de goedkoopste zorgverzekering geen ziekenhuis of zorgverlener bij jou in de buurt heeft gecontracteerd. In dat geval zou je extra kosten voor het reizen moeten maken en ben je wellicht duurder uit dan bij een andere zorgverzekeraar. Mocht een goedkope zorgverzekering wel de zorgverleners bij jou vergoeden, dan ben je zeker voordeliger uit met een zorgverzekering met beperkte keuzevrijheid.

Dekt de basisvergoeding genoeg zorg?

In de basisverzekering zijn een aantal belangrijke zorgkosten gedekt zoals bijvoorbeeld kaakchirurgie bij een behandeling aan de verstandskiezen. Hierbij moet de behandeling wel verricht worden door een gecertificeerd kaakchirurg. Indien je tandarts het zelf doet kan hij dit gewoon factureren.

Wat handig is om te weten is dat kinderen tot 18 jaar gratis met je meeverzekerd kunnen worden. Zij profiteren overigens van meer zorgdekking dan volwassen binnen de basisverzekering. Een volledig overzicht van wat de basisverzekering dekt vind je hier.

Toch is veel zorg zoals tandartskosten en fysiotherapie niet gedekt voor volwassenen in de basisverzekering. Hiervoor dien jij jezelf aanvullend te verzekeren. De aanvullende pakketten lopen in zorgpremie en inhoud fors uiteen bij zorgverzekeraars. Vergelijk dus altijd alle zorgverzekeringen voordat je een keuze maakt. Zo bespaar je soms tot wel honderden euro’s per jaar.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy