Besparen op gas, water en licht

17-06-2019 | Besparen

Afbeelding

Schrikt u ieder jaar weer van de kosten voor gas, water en licht? Dan bent u zeker niet de enige! Uit meerdere onderzoeken blijkt dat Nederlanders over het algemeen te veel betalen voor hun energierekening. Dit komt voornamelijk doordat ze te lang bij dezelfde energieleverancier blijven. U kunt echter enorm veel geld besparen door regelmatig van energieleverancier te wisselen. Dat is natuurlijk niet het enige wat u kunt doen om geld te besparen. Ook inzicht krijgen in het verbruik en kleine of grootschalige aanpassingen kunnen groot verschil maken. In dit artikel vertellen we hoe u eenvoudig veel geld bespaart op gas, water en licht.


Energieleveranciers vergelijken

De Consumentenbond is van mening dat mensen ieder jaar van energieleverancier moeten veranderen. Vaak pleiten mensen voor de voordelen die zij ontvangen als ze lang bij dezelfde leverancier blijven. Deze wegen echter meestal niet op tegen de voordelen die u ontvangt als u overstapt. Leveranciers weten immers heel goed dat als ze u eenmaal binnen hebben gehaald, u waarschijnlijk ook nog lang klant zal blijven. Hierdoor adverteren zij met lagere prijzen en hoge kortingen. Door hier jaarlijks van te profiteren, bespaart u eenvoudig veel geld.

Wilt u gas, water, licht aanvragen? Vergelijk dan eerst de verschillende aanbieders. Dit kan eenvoudig via online rekentools. Zij rekenen op basis van uw persoonlijke gegevens uit waar u voor weinig geld een mooi contract kunt afsluiten.


Kies voor een slimme meter

De meeste mensen weten niet precies hoeveel energie ze dagelijks verbruiken. Vaak zien ze dit pas bij de jaarrekening. Te laat, want in de tussentijd hebt u niks kunnen veranderen aan het verbruik en daardoor loopt u het risico om veel terug te moeten betalen. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door voor een slimme meter te kiezen. Steeds meer energieleveranciers bieden deze standaard aan. Dankzij deze meters kunnen zij van afstand uw gegevens lezen en geven ze u iedere week of maand een overzicht van het verbruik. Zo weet u precies waar het goed én fout is gegaan en kunt u naar oplossingen zoeken.


Besparen op de simpele dingen

Vaak zijn mensen bang dat ze enorm veel dingen moeten veranderen aan hun levensstijl om geld op water, gas en licht te besparen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Ook de kleine dingen kunnen verschil maken. Besparen op de simpele dingen is vaak zelfs eenvoudiger en effectiever dan een grootschalige verbouwing, omdat u daarbij ook te maken hebt met een terugverdientijd. Maar waar kunt u op besparen? Wij zetten een aantal slimme en eenvoudige tips voor u op een rijtje:

⇨ Haal stekkers tijdig uit het stopcontact. Dit probleem zien we voornamelijk bij telefoonopladers. Mobiele telefoons worden vaak naast het bed opgeladen. De rest van de tijd halen mensen wel hun telefoon uit de oplader, maar verwijderen ze de stekker niet. In dat geval blijft de oplader energie vragen en kan je te maken krijgen met ‘sluipverbruik’.

⇨ Zet de thermostaat minimaal één graad lager. De perfecte binnentemperatuur ligt tussen de 19 en 21 graden. In de praktijk wordt de thermostaat echter veel verder opgevoerd. Niet nodig en het kost ook nog eens veel geld. Door de temperatuur iets lager te houden, bespaart u eenvoudig en snel tientallen euro’s op uw energierekening.

⇨ Douche korter en minder warm. Het kost veel energie om water op te warmen. Zet de douche daarom nooit op standje ‘verbranden’, maar hou de temperatuur tussen de 37 en 38 graden. Dit is niet alleen beter voor uw huid, maar ook voor de portemonnee. Door tevens een douchewekkertje te gebruiken, douchet u nooit te lang en bespaart u ook jaarlijks veel liters water.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01