Besparen op kosten voor internet en tv: het abonnement kiezen dat bij jou past

17-11-2017 | Alles-in-1

Afbeelding

Als je op zoek bent naar manieren om de kosten voor internet en tv te verlagen, is het verstandig om je telecomabonnement eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te kiezen dat bij jouw internet- en tv-gebruik past, kun je namelijk gemakkelijk besparen op de kosten. Wij vertellen je waar je allemaal rekening mee moet houden bij de keuze voor een passend telecomabonnement.


Alles-in-1-pakketten

Een alles-in-1-pakket is een abonnement voor internet, tv en telefoon. Sluit je zo’n pakket af bij één provider, dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je voor internet, tv en telefoon allemaal een los abonnement afsluit. Daarnaast hoef je bij een alles-in-1-pakket slechts een keer de aansluitkosten te betalen. Dat scheelt ook weer in de kosten.


Type verbinding

Je kunt bij de meeste providers kiezen tussen vier verbindingen, ADSL, VDSL, kabel of glasvezel. Het zijn deze verbindingen die ervoor zorgen dat je toegang krijgt tot het internet en om te bellen met de vaste lijn. Het verschil zit in de prijs van de verbinding die je kiest.

Niet elke verbinding is op elk adres beschikbaar. Je kunt gemakkelijk een postcodecheck doen om te zien welke verbindingen er bij jou liggen. ADSL en VDSL zijn over het algemeen goedkoper. Kabel is vaak wat duurder, maar zorgt wel voor een stabielere snelheid. Tenslotte is er glasvezel, deze verbinding is heel snel maar nog niet overal beschikbaar, daarnaast betaal je hier ook weer meer voor.

Als je voor de hoogste bandbreedte en snelheid betaalt, dan kun je overwegen of je dat wel echt nodig hebt. Werk je veel vanuit huis of stream je regelmatig films? Dan is een hoge bandbreedte waarschijnlijk wel handig. Maar als je maar een uur per dag nonchalant op het internet surft, kun je waarschijnlijk wel kiezen voor een wat lagere snelheid.


Zeg je extra's op

Extra filmzenders, sportpakketten, gemiste afleveringen bekijken en pauzeren, je kent het wel. Deze extra's kunnen soms meer kosten dan je denkt. Bekijk altijd goed wat je nodig hebt en wat je effectief gebruikt. Als je deze extra’s niet gebruikt, kun je beter kiezen voor een minder uitgebreid pakket. Het is namelijk zonde om extra te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt.


Verander van provider

Waarschijnlijk de meest logische en gemakkelijke tip: kijk of je bij een andere provider goedkoper uit kunt zijn. Er zijn verschillende vergelijkingssites waarmee je alle aanbieders gemakkelijk en snel met elkaar kunt vergelijken. Je kunt zelf je voorkeuren invullen, en vervolgens krijg je een overzicht van alle pakketten die bij jou passen. Zo zie je direct bij welke provider jij het voordeligst uit bent.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01