Bijna 60 procent minder auto’s verkocht in mei

01-06-2020 |

Afbeelding

Door de huidige crisis worden er fors minder auto’s verkocht dan in de afgelopen jaren. In mei zijn er in Nederland bijna 15.000 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Dat blijkt bij de cijfers van BOVAG, RDC en RAI Vereniging. Vorig jaar werden er in mei 36.600 auto’s op kenteken gezet. Dit betekent een daling van bijna 60 procent. De reden is bekend; corona.


Gesloten fabrieken


Fabrieken liggen stil, showrooms amper bezocht, mensen blijven thuis van werk en gaan niet op vakantie. Dit veroorzaakte de enorme daling in autoverkopen. Hoe dit zich de komende maanden zal ontwikkelen is onbekend. Wellicht dat het weer wat zal aantrekken, nu de maatregelen rondom corona worden versoepeld.

Verlengde garantieperiode


Eerder lieten we al weten dat een aantal grote merken de garantieperiode verlengt vanwege corona. Zowel bij Porsche, als Audi en Volkswagen hebben klanten recht op een verlenging van de garantieperiode als de garantie vervalt tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020.

Verzekeraars; wel schadelast maar geen nieuwe autoverzekeringen


Ook voor verzekeraars is het een vreemde periode. Er zijn minder auto’s op de weg, maar alsnog gebeuren er regelmatig ongelukken. De schadelast neemt daardoor niet veel af. Het sluiten van nieuwe autoverzekeringen echter wel, omdat de autoverkoop op slot zit. Ook voor verzekeraars zou het prettig zijn zodra de autoverkoop weer aantrekt. Bij het aanschaffen van een nieuwe auto, bent u immers verplicht om een autoverzekering af te sluiten.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap