Collectieve zorgverzekering is duurder dan reguliere zorgverzekering

28-04-2020 |

Afbeelding

Veel Nederlanders hebben een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld via het werk, een vereniging of sportvereniging. Tot vorig jaar was het hebben van een collectieve zorgverzekering vaak goedkoper dan een reguliere zorgverzekering. Dit kwam doordat het collectief, bijvoorbeeld een grote werkgever, korting bedong bij de verzekeraar. Zij konden de zorgverzekering hierdoor goedkoper aanbieden aan haar werknemers of leden. Sinds 2020 zijn de kortingen op collectieve zorgverzekeringen verlaagd, waardoor deze nu duurder zijn dan de reguliere zorgverzekering.

Gemiddeld 24 euro duurder


Onderzoeksbureau Vektis berekende dat collectief verzekerden gemiddeld 24 euro duurder uit zijn dan mensen met een reguliere zorgverzekering. Waar een collectief tot vorig jaar een maximale korting van 10 procent kon aanbieden, is dat nu nog maar 5 procent.

2 op 3 Nederlanders heeft nog collectieve zorgverzekering


Ondanks dat het aantal collectief verzekerden afneemt, hebben nog steeds 2 op de 3 Nederlanders een collectieve zorgverzekering. Of dit volgend jaar nog zo zal zijn, is afwachten. De overheid is namelijk al jaren op zoek naar andere mogelijkheden.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01