Collectieve zorgverzekeringen vergelijken

29-06-2018 | Zorgverzekering

Afbeelding

Wellicht heeft u al gehoord of gelezen dat u voor een collectieve zorgverzekering teveel betaald. Verzekeraars maken bij het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen namelijk gebruik van hogere tarieven waarover een korting wordt berekend. Uit onderzoek van verschillende partijen is echter gebleken dat ook na verrekening van deze korting, een normale zorgverzekering nog steeds goedkoper is dan de collectieve variant. En dat terwijl het overgrote deel van de Nederlanders verzekerd is via een collectief. Dit houdt in dat het overgrote deel van Nederland in november- en december van dit jaar nog een hoop kan gaan besparen op de zorgverzekering door niet alleen te kijken naar collectieve zorgverzekeringen, maar zeker ook gebruik te maken van een zorgvergelijker. Hier kunt u aangeven aan welke wensen de zorgverzekering moet voldoen, waarna u direct een overzicht ontvangt van de tarieven die de verzekeraars hanteren voor dit specifieke verzekeringspakket.


Waarom een collectieve zorgverzekering?

De collectieve zorgverzekering is in het leven geroepen om verzekeraars de mogelijkheid te geven om voor een specifieke groep personen specifieke zorg in te kopen. Omdat de verzekeraar zorg goedkoper kan inkopen wanneer deze een grote groep vertegenwoordigd, was de gedachte dat de korting die werd gegeven doorberekend kon worden in de verzekeringstarieven. Helaas blijkt nu dat van deze zogenaamde collectieve inkoop helemaal geen sprake is. Wat er wel wordt gedaan is een korting bieden op een verhoogd tarief. Hierdoor denkt de consument goedkoper uit te zijn, maar is deze in werkelijkheid in de meeste gevallen een stuk duurder uit dan het geval zou zijn met een niet-collectieve zorgverzekering. De verzekeraars hebben nog tot 2020 de tijd hier iets aan te doen. Dat houdt helaas in dat ook bij het overstappen in 2018 en 2019, het oppassen geblazen is wanneer u overstapt van zorgverzekeraar. De komende jaren is het dan ook aan te raden om over te stappen naar een normale zorgverzekering.


Grootste deel Nederlanders maakt gebruik van collectieve zorgverzekeringen

Op het moment maakt bijna 67% van de Nederlanders gebruik van een collectieve zorgverzekering. Het lijkt erop dat steeds meer mensen ontdekken dat de collectieve zorgverzekering niet echt goedkoper is, want in 2014 maakten nog ruim 70% van de Nederlanders gebruik van de collectieve zorgverzekering. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder daalt. Of de maatregelen die uiterlijk in 2020 genomen moeten worden, ervoor gaan zorgen dat consumenten meer gebruik gaan maken van de collectieven, moet nog blijken. Het lijkt erop dat de verzekeraars hun product met deze bevindingen ondermijnen, maar het collectieve geheugen in Nederland is nou ook niet erg lang te noemen. In de tussentijd is er toch maar weer mooi verdiend.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01