Collectiviteitskortingen verdwijnen

09-10-2020 |

Afbeelding

Per 2023 is het niet meer mogelijk om collectiviteitskorting te krijgen op de zorgverzekering. Veel Nederlanders kiezen nu voor een collectieve zorgverzekering, omdat zij hier kortingen krijgen. Bijvoorbeeld via een collectief van de werkgever of een vereniging. Waar voorheen hoge kortingen op de premie gegeven werden, worden deze kortingen steeds lager. En per 2023 is het zelfs niet meer mogelijk. Waarom is deze trend ingezet?

Collectieve zorgverzekeringen nadelig


Collectieve zorgverzekeringen worden met name gekozen, omdat men denkt hiermee goedkoper uit te zijn. De werkelijkheid ligt echter vaak anders. De korting die aan het collectief gegeven wordt, wordt bij een andere groep opgeteld. Waardoor andere mensen juist meer betalen voor de zorgverzekering. Oneerlijk en zeker niet de bedoeling van de collectieve zorgverzekering. Het kabinet wil de collectieve zorgverzekering daarom aan banden leggen.

De minister van Medische zorg, Tamara van Ark, zegt hierover "Voor een goede werking van ons zorgstelsel zie ik me dan ook genoodzaakt om het wetgevingstraject in gang te zetten om de collectiviteitskorting voor de basisverzekering af te schaffen”.

Maximale kortingen nu al lager


Waar men vroeger flinke kortingen bedong op de zorgverzekering van een collectief, is dit percentage inmiddels al verlaagd. Vorig jaar is dit gedaald naar een maximum kortingspercentage van 10 naar 5 procent. In 2021 is de maximale korting ook 5 procent.

Zorgverzekering vergelijken 2021


Vanaf 12 november zijn alle premies voor de zorgverzekering van 2021 bekend. Dat is dan ook het moment om de zorgverzekering 2021 te vergelijken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01