Consumenten kunnen eenvoudig besparen op gasrekening

19-02-2016 | Besparen

Afbeelding

Veel mensen hebben het niet door, maar de gasprijs is nog steeds behoorlijk hoog. Ondanks het flink dalen van de olieprijs, blijft de gasprijs per m3 voor consumenten nog rond de €0,65 steken. Dit komt voornamelijk door het verhogen van de energiebelasting sinds 1 januari 2016, deze steeg namelijk met ruim 32% voor gas! Door deze verhoging betaalt u in 2016 ruim €0,25 belasting per verbruikte kubieke meter aardgas. En hierdoor loopt uw energierekening flink op! Hoe u dus het beste kunt besparen? Overstappen van energieleverancier is een goede optie, maar minder gas verbruiken helpt ook enorm! Hoe u dat doet? Dat leggen wij hieronder uit.

Overstappen van energieleverancier
Overstappen van energie is heel eenvoudig, en helpt u eenvoudig met besparen op de energierekening. Vaste klanten betalen namelijk bijna altijd teveel! Meerder onderzoeken wijzen uit dat loyale klanten hogere energietarieven betalen en minder korting ontvangen. En consumenten die regelmatig overstappen besparen tot wel enkele honderden euro’s per jaar. Dus kom ook in actie en kies voor een andere energieleverancier.

Minder gas verbruiken
Wilt u uw energierekening verlagen door minder gas te verbruiken? Dat is relatief eenvoudig en nog duurzaam ook. Uw gasverbruik verminderen kan eenvoudig door bijvoorbeeld het installeren van een zuinigere CV (of zelfs HR) ketel. Daarnaast scheelt 1 minuut korter douche al snel tientallen euro’s op uw energierekening. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de verwarming een graadje lager zetten en deze altijd goed uitschakelen wanneer u het huis uit gaat. Verwarm daarnaast alleen de vertrekken waar u bent en als u de thermostaat een uur voordat u gaat slapen al op 15 graden zet, bespaard u gemiddeld nog eens 20 euro per jaar. Hebt u zelf nog goede tips om het gasverbruik te verminderen en de energierekening te verlagen? Laat het weten in een reactie op dit bericht!

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01