Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Consumentenbond roept Greenchoice uit tot beste energieleverancier

Consumentenbond roept Greenchoice uit tot beste energieleverancier

Consumentenbond roept Greenchoice uit tot beste energieleverancier

Onderwerp: Greenchoice
Datum: 14 JUL 2015

Greenchoice is door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste energieleverancier, iets waar de leverancier behoorlijke trots op is. Greenchoice draait er letterlijk en figuurlijk niet om heen, getuige een paginagrote advertentie in de verschillende Nederlandse dagbladen. De advertentie heeft de tekst ‘we draaien er niet omheen: wij zijn de beste’. Op die manier probeert Greenchoice optimaal gebruik te maken van de keuze van de Consumentenbond voor deze leverancier.

Advertentie om in te haken
In de advertentie maakt Greenchoice bovendien van de gelegenheid gebruik om in te spelen op zowel de goede service, de klantvriendelijkheid als het duurzame karakter die onderdeel uitmaken van het ‘juryrapport’. Dit zijn de elementen waarop Greenchoice goed uit de test kwam, waardoor de Consumentenbond besloot om deze leverancier tot de beste van dit moment uit te roepen. Greenchoice zelf geeft aan dat het bedrijf energie krijgt van dergelijke berichten.

Lees hier ervaringen van klanten van Qurrent

Het is natuurlijk heel handig om op deze manier in te spelen op een dergelijke situatie, het is immers de beste wijze om bij een groot publiek duidelijk te maken dat de Consumentenbond een keuze heeft gemaakt. Met name innovatieve energieleveranciers zoals Greenchoice hebben relatieve moeite om een groot publiek aan te spreken. Ze proberen door middel van duurzame initiatieven en een goede klantenservice klanten te werven, net als met scherpe tarieven. Met name consumenten die nog niet eerder zijn overgestapt hebben de mogelijkheid om tot honderden euro’s per jaar te besparen, terwijl ze bij bijvoorbeeld Greenchoice bovendien gebruik kunnen maken van groene stroom.

Klantenservice kan beter
Toch lijkt Greenchoice in dit geval wat erg hard van de toren te blazen, aangezien er sprake was van een kanttekening door de Consumentenbond. De bond gaf aan dat de klantenservice van de leverancier nog wat beter zou kunnen, er blijkt op dat gebied nog wat te wensen over. Het lijkt daarom van belang om toch wat kritisch te blijven ten opzichte van deze en andere energieleveranciers, het is de moeite waard om ze online goed te vergelijken en na te gaan wie er zowel een scherpe prijs als een goede service te bieden heeft.

Onderzoek van de Consumentenbond
Het onderzoek van de Consumentenbond vond plaats onder de 12 grootste leveranciers van Nederland. In totaal was er sprake van 3 verschillende onderdelen. Het ging om een enquete over de klanttevredenheid, een onderzoek op basis van mystery-shopping en een onderzoek naar de duurzaamheid. In totaal werden er zo’n 4.600 klanten van de verschillende energieleveranciers bij het onderzoek betrokken, om een betrouwbaar beeld neer te kunnen zetten.

De tweede plaats binnen het onderzoek was voor Eneco, Essent werd helaas laatste. De uitslag van het onderzoek zegt natuurlijk niets over de tarieven van bijvoorbeeld Greenchoice en de andere energieleveranciers, waardoor het nog altijd van belang is om die goed met elkaar te vergelijken. Het is op die manier immers mogelijk om een goede vergelijking te maken en voordelige energie af te nemen bij een leverancier die ook de service en kwaliteit van de dienstverlening goed op orde heeft.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: Greenchoice

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy