CZ schrapt 'belachelijke' alternatieve behandelingen

29-11-2018 | Zorgverzekering

Afbeelding

Zorgverzekeraar CZ schrapt per 1 januari 2019 verschillende onderdelen van de alternatieve zorg van de vergoedingslijst. Mensen met een aanvullende verzekering van CZ, waaronder ook de alternatieve zorg valt, krijgen vanaf 1 januari 2019 geen vergoedingen meer voor onder andere reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda. Volgens zorgverzekeraar CZ moet dit omdat er vanuit de klantenkring gevraagd werd dit soort 'onzinnige' behandelingen te schrappen. Klanten van de verzekeraar met een aanvullende verzekering zouden liever niet meebetalen aan deze behandelingen. Andere alternatieve behandelmethoden, zoals acupunctuur, chiropractie en homeopathie blijven ook in 2019 vallen onder de aanvullende zorgverzekering.


Verzet tegen besluit CZ

Therapeuten die door deze maatregelen hun inkomsten zullen zien teruglopen, zijn inmiddels een petitie gestart die in een dag al meer dan 19.000 keer getekend is. CZ geeft echter aan dat dit geen zin heeft. De aanvullende verzekering is namelijk geen zaak van de overheid (zoals dat bij de basisverzekering wel het geval is), maar van de verzekeraar zelf. CZ zal er daarom toch voor kiezen deze alternatieve behandelingen te verwijderen uit de aanvullende verzekeringen. De vraag is of hierdoor in 2020 korting gegeven kan worden op de aanvullende verzekering, de tijd zal het leren.

Consumenten die gebruik maken van deze alternatieve therapieën hebben nog tot 31 december de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.


Overstappen van- of naar CZ

Maakt u zelf gebruik van één van deze alternatieve behandelingen of bent u van plan dat het aankomende jaar te gaan doen? Heeft u op het moment een zorgverzekering van CZ? Dan is het goedkoper om over te stappen naar een zorgverzekeraar waar deze behandelingen nog wel vergoedt worden.

Bent u aangesloten bij een andere zorgverzekeraar en voelt u zich om wat voor reden dan ook geroepen deze actie te steunen? Dan kunt u er juist voor kiezen een zorgverzekering af te sluiten bij CZ.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01