Dé voordelen van een sim only abonnement

18-05-2020 |

Afbeelding

Veel mensen kiezen voor een sim only abonnement. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt sim only nou zo prettig en waarom zou u ook kunnen of misschien moeten overstappen op een sim only contract?

1. Huidige telefoon behouden


Heeft u nog een goede telefoon en eigenlijk geen nieuw toestel nodig? Dan is het natuurlijk zonde om een nieuw telefoon abonnement af te sluiten inclusief nieuwe telefoon. Dergelijke contracten zijn veel duurder, omdat u natuurlijk ook voor de nieuwe telefoon betaalt. Wilt u uw huidige telefoon lekker blijven gebruiken? Dan kunt u een sim only abonnement afsluiten. Via onze vergelijker ziet u welke provider een aantrekkelijke sim only aanbieding heeft voor u.

2. Lage maandelijkse kosten


Met een sim only abonnement stelt u zelf samen hoe het abonnement eruit ziet. Wilt u juist veel bellen of voornamelijk internetten? De kosten voor een sim only abonnement zijn laag, omdat u alleen betaalt voor wat u kiest. En omdat u natuurlijk niet voor een toestel betaalt. Zo kunt u al een sim only kiezen voor slechts een paar euro per maand. En dat scheelt behoorlijk veel geld in vergelijking met een abonnement waarbij u ook een nieuw toestel aanschaft. Dan betaalt u al snel enkele tientjes per maand.

3. Iedere maand op te zeggen


Een sim only abonnement kunt u maandelijks opzeggen. Een groot voordeel ten opzichte van een telefooncontract waar u een of zelfs twee jaar aan vast zit om het toestel anders niet is afbetaald. De simkaart van uw sim only abonnement kunt u op ieder gewenst toestel gebruiken.

4. Geen BKR registratie


Als u voor een nieuw toestel met telefoon abonnement kiest, wordt dit gezien als een lening. En een lening betekent een BKR registratie. Sinds 1 mei 2017 zijn providers verplicht om klanten bij Stichting Bureau Krediet (BKR) aan te melden indien de telefoon duurder is dan 250 euro.

Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan ziet men deze lening en zult u deze moeten afbetalen voordat de hypotheek afgesloten kan worden. En andere mogelijkheid is dat u minder kunt lenen, omdat er nog een lening op staat. Geen prettig idee als u een nieuwe woning wilt kopen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap