Deel vakanties worden hervat, reizen op eigen risico

02-06-2020 |

Afbeelding

Door het coronavirus zijn de vakanties van veel mensen wereldwijd niet doorgegaan. Van wintersportvakanties, mei vakanties en inmiddels vroege zomervakanties. Allemaal zijn ze geannuleerd door het virus. Vele vouchers zijn toegereikt en geld geretourneerd. Een klein lichtpuntje is inmiddels te zien, nu Easyjet vandaag bekend maakte dat zij vanaf 1 juli de vluchten naar Spanje, Italiƫ en Frankrijk hervat. Goed nieuws voor veel Nederlanders. Of we nu ook massaal weer op vakantie gaan is nog de vraag, omdat het reisadvies voor de meeste landen nog steeds negatief is.

Tweede piek niet gedekt


Reizen is tevens op eigen risico. Waar de reizen door de eerste corona golf gedekt waren onder de annuleringsverzekering, geldt dat bij veel verzekeraars niet voor een eventuele tweede piek. Wie nu dus een vakantie boekt en deze kan door een nieuwe corona golf alsnog niet doorgaan, dan zijn de kosten voor de reizigers zelf. Mensen die de reis moeten annuleren doordat zij zelf zijn getroffen door corona worden wel gecompenseerd.

Reisbranche in zwaar weer


De reisbranche zit al maanden in zwaar weer door de corona crisis. Niemand mocht het huis of land verlaten en vliegtuigen blijven aan de grond staan. Hierdoor konden reeds geplande vakanties niet doorgaan en werden er ook maar weinig nieuwe vakanties geboekt. Het is nog maar de vraag wie er in de reisbranche staande blijft.

Zomervakantie


Gaat u alsnog op zomervakantie? Check dan naast het reisadvies ook uw reisverzekering. Welke vliegmaatschappijen nog meer vluchten gaan starten en welke vakantieparken en campings open zijn deze zomer, is nog niet helemaal duidelijk. Het is in ieder geval voor veel Nederlanders goed nieuws dat op vakantie gaan weer (deels) mogelijk wordt.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap