Dierenartsen stellen voor dierenverzekering verplicht te stellen

27-10-2016 | Dierenverzekering

Afbeelding

Dierenartsen hebben op Werelddierendag voorgesteld de dierenverzekering voor in het bijzonder huisdieren verplicht te stellen. Dat meldt RTL Nieuws. Een van de redenen van deze verplichting is dat veel baasjes hun huisdier laten inslapen wanneer deze ziek wordt. Voor deze optie wordt nog te vaak gekozen omdat de rekening van de dierenarts in bepaalde gevallen sterk kan oplopen.

Waarom een dierenverzekering?
Een dierenverzekering kan vergeleken worden met de zorgverzekering. Een dierenverzekering wordt vooral afgesloten om niet voor onverwachte kosten te komen staan wanneer een huisdier ziek wordt. Vooral bij chronisch zieke dieren kunnen de verzorgingskosten sterk oplopen. En hoewel de meeste dierenverzekeringen niet de volle 100% vergoeden, is er in bepaalde gevallen toch een aardig bedrag te besparen door een dierenverzekering af te sluiten. Het is ook weer niet de bedoeling om over verzekerd te zijn en onnodige premies te betalen. Een alternatief voor een dierenverzekering zou kunnen zijn om een potje voor het dier apart te zetten. Eventuele toekomstige kosten kunnen dan uit eigen zak betaald worden.

Welke dieren kunnen verzekerd worden?
De best verzekerde dieren zijn paarden, honden en katten. Het verzekeren van een hond of kat is bij alle dierenverzekeraars mogelijk. Enkele verzekeraars bieden daarnaast de mogelijkheid een konijn of papegaai te verzekeren. Uit recente cijfers is gebleken dat 10% van de dieren verzekerd is. 90% van de dieren is niet verzekerd.

Welke kosten worden met een dierenverzekering vergoedt?
Voor dierenverzekeringen geldt dat er verschillende varianten en aanvullende modules beschikbaar zijn bij de verschillende verzekeraars. Elke verzekeraar stelt daarnaast een eigen maximaal te declareren bedrag vast. Meestal ligt dit bedrag rond de 3000 euro per jaar. Kosten die gemaakt worden voor onder andere operaties, medicijnen, opname, aandoeningen, gebit en onderzoek kunnen worden vergoedt door een verzekeraar met een goede polis.

Dierenverzekeringen vergelijken
Er zijn in Nederland niet veel verzekeraars die een dierenverzekering aanpassen. Het lijkt erop dat de dierenverzekering voor de verzekeraars geen goede uitkomst biedt. Inmiddels zijn Kruidvat en Jumper gestopt met het aanbieden van een dierenverzekering. Toch is het belangrijk de verschillende dierenverzekeringen te vergelijken. Waar de ene verzekeraar maar 50% van de gemaakt kosten vergoedt, is dat bij de ander bijvoorbeeld 100%. Dat is toch een significant verschil wanneer een huisdier een grote kostenpost wordt. Daarnaast vergoeden niet alle verzekeraars dezelfde kosten.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01