Eerste drijvende zonnepark op zee ter wereld opgeleverd

11-12-2019 |

Afbeelding

Zes Nederlandse bedrijven hebben het eerste drijvende zonnepark op zee ter wereld opgeleverd. Dit is gedaan door Oceans of Energy. Het drijvende zonnepark drijft zo’n 15 kilometer in zee bij Scheveningen. De proef is uniek doordat er nergens anders op zee een zonnefarm ligt.

Eerste stormen op zee doorstaan


Het zonnepark is in november dit jaar geïnstalleerd en wekt nu al succesvol duurzame energie op. Het huidige systeem, dat gezien wordt als een proeftuin, bestaat uit 28 zonnepanelen. Samen wekken deze zonnepanelen zo’n 8,5 kilowattpiek vermogen op. Het doel is om dit snel uit te breiden naar 50 kilowattpiek. Uit de proef is ook gebleken dat het drijvende zonnepark stormen op zee goed doorstaat. Een mooie doorbraak!

Komende tijd uitbreiden


De topman van Oceans of Energy Allard van Hoeken zegt hierover "De komende tijd gaan wij dit uitbreiden. Het modulaire systeem is zo ontworpen dat we met deze modules door zouden kunnen gaan naar 100 megawattpiek. Door zon op zee nu in de praktijk te brengen, verwachten wij wereldwijd een grote positieve impact te creëren. Wij gaan nu de volgende fase in, die van opschaling. Daar gaan wij nu de benodigde investeringen voor ophalen".

In de toekomst wordt gedacht om het zonnepark tussen de windmolens op de Noordzee komt te liggen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01