Eneco organiseert groepsaankoop voor zonnepanelen

18-06-2015 | zonnepanelen

Afbeelding

Eneco behoort zowel in Nederland als in België tot de grootste energieleveranciers en kiest ervoor de ontwikkeling van duurzame energie een flinke boost te geven. Het bedrijf gaat in België een groepsaankoop voor zonnepanelen organiseren, waarbij alle klanten een uitnodiging krijgen om deel te nemen. Zij krijgen de kans om voordelig zonnepanelen te bestellen, waarmee ze vanaf hun eigen dak energie op kunnen gaan wekken. Dat is opvallend, omdat Eneco er daarmee indirect voor zorgt dat klanten minder energie bij de leverancier af zullen gaan nemen.

300.000 klanten in België
Eneco heeft in België ongeveer 300.000 klanten en behoort daarmee tot de grotere energieleveranciers in het land. In België heeft men het hoofdkantoor in Mechelen, waar men zelf gebruik maakt van 100% duurzame energie. Er staan 78 windturbines bij Eneco, naast nog eens 115 installaties voor zonnepanelen. Deze installatie is er als geheel toe in staat om in de energiebehoefte van het hoofdkantoor te voorzien. Eneco wil een dergelijke manier van werken ook voor haar klanten mogelijk maken, door een groepsaankoop te organiseren en de kosten voor de zonnepanelen op die manier zo ver mogelijk te drukken.

Zonnepanelen op het dak voor iedereen
Eneco richt zich in eerste instantie op de eigen klanten, maar wil ook de rest van België motiveren om op een voordelige manier gebruik te gaan maken van zonnepanelen. Ook niet-klanten hebben de mogelijkheid om zich in te schrijven en op die manier aan te geven dat zij graag gebruik willen maken van de aankoop van zonnepanelen. In principe heeft iedereen de mogelijkheid om de zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. De groepsaankoop door Eneco moet het enthousiasme bij meer mensen aanwakkeren en er aan de andere kant natuurlijk voor zorgen dat de kosten mee zullen vallen.

Duizenden deelnemers verwacht
Eneco verwacht duizenden deelnemers, het bedrijf heeft het idee dat zowel de eigen klanten als een groot ander deel van de Belgen enthousiast zal worden. Eneco werkt samen met onder andere een partner uit Jabbeke die de klanten gaat bezoeken en een groothandelaar in zonnepanelen uit Beringen. Samen moeten de verschillende partijen ervoor gaan zorgen dat men de zonnepanelen aan kan kopen en die op het dak kan laten plaatsen. Op termijn moet dat de kracht van zonnestroom in België flink gaan vergroten, het is op dit moment niet duidelijk of er ook in Nederland een dergelijke actie zal volgen.

Opvallende stap energiegeleverancier
Het is een opvallende stap voor een energieleverancier als Eneco, aangezien de zonnepanelen ervoor zorgen dat meer bewoners zelf energie op kunnen gaan wekken. Eneco produceert aan de andere kant zelf energie, die het wenst af te laten nemen door diezelfde groep bewoners en klanten. Eneco richt zich hiermee echter op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, door de samenleving als geheel een groen alternatief aan te bieden. Wanneer inderdaad een grote groep klanten meedoet zorgt Eneco er immers voor dat België een stuk minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen, wat een positieve invloed zal hebben op de ontwikkeling van de energiemarkt als geheel.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01