Energie vergelijken en overstappen

05-12-2017 | Overstappen

Afbeelding

Stap je ieder jaar over van energieleverancier of zit je al zolang je je kunt heugen bij dezelfde energieleverancier? En waar let je op als je overstapt? Het is verstandig om bij het overstappen eerst verschillende energiecontracten te vergelijken via een energievergelijker. Op deze manier kun je vervolgens het contract kiezen dat het beste bij je past.


Gebruik een energievergelijker voordat je overstapt

Het is verstandig om eerst energiecontracten te vergelijken voordat je overstapt. Je ziet dan gelijk of je voordeliger uit bent door over te stappen. Energieleveranciers bieden namelijk verschillende energiecontracten aan met andere tarieven. Door energie te vergelijken vind je gemakkelijke de voordeligste. Daarnaast kun je vaak ook andere voorkeuren aangeven, zo kun je aangeven of je op zoek bent naar groen energiecontract. Op deze manier vind je snel en makkelijke de leverancier die het beste bij je situatie past.


Overstappen van energieleverancier

Na het energie vergelijken kun je heel gemakkelijk overstappen van energieleverancier. Je hoeft alleen nog een aantal gegevens in te vullen, vervolgens zoekt de nieuwe leverancier uit wanneer je huidige contract afloopt en zegt deze voor je op. Loopt je contract binnen 3 maanden af, dan houdt de nieuwe leverancier rekening met je huidige contract en zullen ze daarop aansluiten. Loopt je contract nog langer dan 3 maanden, maar wil je wel overstappen van energieleverancier dan kan dat ook. Wel is het dan mogelijk dat je huidige leverancier een boete in rekening brengt als het contract voortijdig wordt beëindigd.
Let op! Bij een verhuizing moet je zelf je huidige energiecontract opzeggen als je deze niet meeneemt naar je nieuwe woning.


Voordeel van overstappen van energieleverancier

Een voordeel van overstappen van energieleverancier is dat je vaak een mooi bedrag kunt besparen op je energiekosten. Als je al een langere periode bij dezelfde energieleverancier zit is de kans groot dat je een variabel energiecontract hebt. De tarieven van een variabel contract liggen vaak hoger dan die van een vast contract. Je kunt dan energie vergelijken en vervolgens een voordelig vast contract afsluiten. De kans is dan groot dat je een mooi bedrag kunt besparen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01