Energiebelasting fors omhoog, heffingskorting omlaag

27-01-2017 | Energiebelasting

Afbeelding

In 2017 gaan consumenten iets meer betalen voor energie. Hoewel de energiebelastingen fors omhoog gaan, worden de leveringskosten steeds lager. Daarnaast wordt ook de heffingskorting naar beneden bijgesteld in 2017. Het lijkt er op dat de overheid ook in 2017 weer fors meer gaat verdienen aan energie, terwijl dit ten koste gaat van de consument.

Energiebelastingen 10% hoger
De energiebelasting op gas gaat dit jaar met 5 cent per kubieke meter omhoog. Aangezien een kubieke meter gas ongeveer 60 cent kost, hebben we het hier over een stijging van ruim 8%. De energiebelasting op elektriciteit stijgt daarnaast ook nog eens met 2 cent per KWh. Dat is een stijging van maar liefst 10% op de gemiddelde prijs van 20 cent per KWh.

Helft van de energieprijs is nu belasting
Voor gas geldt dat de energiebelasting dit jaar ongeveer voor de helft van de kosten verantwoordelijk is. Bij een gasprijs van 60 cent per kubieke meter is de energiebelasting bijna 30 cent. Voor elektriciteit is deze stijging nog hoger. Over de levering van 1 KWh aan elektriciteit tegen een tarief van 20 cent, wordt 12 cent energiebelasting gerekend. De prijs voor elektriciteit bestaat nu dus voor 60% uit belastingen.

Leveringskosten dalen
De leveringskosten van energieleveranciers dalen al tijden. Jammer genoeg merkt de consument daar weinig van doordat de energiebelastingen absurd verhoogd worden. Dit is wel de reden dat de energieprijzen in 2017 uiteindelijk nagenoeg gelijk blijven. De daling van de leveringskosten is namelijk in 2017 bijna gelijk aan de verhogingen van de energiebelastingen.

Energie vergelijken en overstappen
Gelukkig stunten energieleveranciers er ook in 2017 weer op los. Door energie te vergelijken besparen consumenten ook in 2017 tot 450 euro op jaarbasis op energie. Indien u als consument jaarlijks overstapt van energieleverancier bent u nog steeds veruit het voordeligste uit. Onze energievergelijker kan u helpen de voordeligste energieleverancier te vinden. Alle getoonde prijzen zijn inclusief btw en energiebelastingen, waardoor u snel kunt zien wat u daadwerkelijk gaat betalen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01