Energiebesparingsfonds wordt nauwelijks gebruikt

28-12-2015 | Energiebesparing

Afbeelding

Het sinds 2014 actieve energiebesparingsfonds wordt tot op heden nauwelijks gebruikt. Van de 300 miljoen euro die het fonds omvat is tot nu toe voor slechts 36 miljoen een aanvraag gedaan. Dat meldt RTL Nieuws. Het grootste probleem is dat de consument niet op de hoogte is van het bestaan van het fonds.

Over het energiebesparingsfonds
Het energiebesparingsfonds is in 2014 opgezet om consumenten te helpen hen huis energiezuiniger te maken. Hierbij kunt u denken aan de plaatsing van zonnepanelen of isolatie. Omdat het energiezuinig maken van een woning een grote kostenpost kan worden is het energiebesparingsfonds opgezet. Op het moment is de rente die een consument betaald over het geleende bedrag vastgesteld op 3 procent. Er gaan in de tweede kamer echter voorstellen rond deze rente te verlagen.

Waarvoor kan de lening gebruikt worden?
Een lening bij het energiebesparingsfonds kan gebruikt worden voor onder andere het beter isoleren van de woning, de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen, warmte terugwinninginstallaties en meer. De lening dient een minimale hoogte van 2.500 euro te hebben en mag maximaal 25.000 euro zijn. De leningen hebben een looptijd van 7 of 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van het bedrag.

Wie komt in aanmerking voor een lening?
U komt in aanmerking voor een lening bij het energiebesparingsfonds wanneer u eigenaar en bewoner bent van een bestaande woning. Een woning die nog gebouwd moet worden of een huurwoning komt dus niet in aanmerking voor de lening. Verder dient de lening gebruikt te worden voor een maatregel waarvoor deze bedoeld is. De rente op de lening bedraagt momenteel 3%. Deze rente is fiscaal aftrekbaar. De lening mag boetevrij worden afgelost..

Eenergiebesparingsfonds en zonnepanelen
Zonnepanelen zijn momenteel veruit de populairste manier om te besparen op energiekosten. Wanneer u van plan bent zonnepanelen te plaatsen met een lening van het energiebesparingsfonds is het handig om te weten dat slechts 50% van de lening gebruikt mag worden voor de plaatsing van zonnepanelen. De andere 50% van de lening dient dan gebruikt te worden voor een andere energiebesparende maatregel zoals het isoleren van de woning.

Besparen door over te stappen van energieleverancier
Een simpele manier om meer te besparen op uw energierekening is door gebruik te maken van een energievergelijker. Door regelmatig over te stappen van energieleverancier bespaart een huishouden tot 460 euro op jaarbasis. Ook door over te stappen naar een geheel groene energieleverancier bespaart een huishouden nog tot 420 euro op jaarbasis. Om een energieleverancier te vinden die gebruik maakt van geheel duurzame energie kunt u terecht bij onze groene energievergelijker.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01