EnergieFlex krijgt uitstel van betaling

17-10-2018 | EnergieFlex

Afbeelding

Energieleverancier EnergieFlex verkeert al enige tijd in zwaar weer. Onlangs heeft de rechtbank in Utrecht de energieleverancier een voorlopig uitstel van betaling toegewezen. De verwachting is dat ook voetbalclub NEC hierdoor in de financiële problemen komt, EnergieFlex is namelijk hoofdsponsor van deze club.

De ACM heeft laten weten de vergunning van EnergieFlex in te trekken, maar zegt daarbij dat huidige klanten zich geen zorgen hoeven te maken om de energielevering. Deze zal gewoon door blijven gaan. Huidige klanten worden binnenkort overgezet naar een nieuwe energieleverancier. De energie wordt dan waarschijnlijk geleverd op basis van een modelcontract waardoor de kans groot is dat u bij de nieuwe energieleverancier meer gaat betalen. Op het moment kunnen klanten nog niet overstappen, maar nadat zij zijn overgezet naar een nieuwe energieleverancier, kan dit wel. Benieuwd welke energieleverancier voor u de goedkoopste wordt? Maak dan gratis gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker.

Inmiddels gaat er ook een bericht rond van EnergieFlex aan haar klanten. Hieronder het origineel:

Beste klant,
Helaas moeten we je informeren dat EnergieFlex afgelopen donderdag uitstel van betaling heeft ontvangen. Het uitstel van betaling is aangevraagd omdat de directie van EnergieFlex voorziet dat zij op korte termijn niet in staat is aan al haar financiële verplichtingen te voldoen.
Op maandag 15 oktober 2018 heeft de ACM (Autoriteit Consument en Markt) de vergunning van EnergieFlex voor het leveren van energie (gas en elektra) ingetrokken. Als gevolg van het intrekken van de vergunning is op dit moment sprake van een zogenaamde ‘vensterperiode’. Deze periode duurt uiterlijk tot en met 31 oktober 2018. De vensterperiode dient ervoor te zorgen dat er een oplossing gezocht kan worden voor jou als klant van EnergieFlex. Tijdens deze vensterperiode blijven wij als EnergieFlex gewoon jouw energie leveren. Je hoeft je dus geen enkele zorgen te maken over de levering van je energie, dit blijft gewoon doorgaan.

Wat betekent dit voor jou?
Op dit moment onderzoekt de bewindvoerder samen met de directie van EnergieFlex de mogelijkheden om de energielevering aan jou door een nieuwe leverancier te laten overnemen. Mocht het niet lukken om de klanten over te dragen, dan worden de klanten verdeeld over de energieleveranciers. De levering van elektriciteit en gas wordt dus in alle gevallen voortgezet.
Tijdens deze vensterperiode blijft EnergieFlex gewoon jouw energie leveren.
Je kunt tijdens deze vensterperiode niet zelf overstappen naar een andere leverancier. Dit is om ervoor te zorgen dat - in samenspraak met de ACM - op een rustige en nette manier een oplossing gezocht kan worden voor de klanten van EnergieFlex. Na deze periode kan wel weer worden overgestapt.
Indien er voor jou ontwikkelingen plaatsvinden ten aanzien van je energiecontract word je hierover geïnformeerd.

Vragen
Heb je nu al vragen dan kun je contact opnemen met onze klantenservice per e-mail op klantenservice@energieflex.nl
Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01