Energieleverancier Eneco legt 2.900 zonnepanelen op dak stadion ADO den Haag

12-08-2015 | Groene energie

Afbeelding

Energieleverancier Eneco staat bekend om haar initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Hier komt er binnenkort opnieuw een bij, aangezien het dak van het stadion van ADO den Haag ruimte gaat bieden aan 2.900 zonnepanelen. De panelen zullen dit jaar nog geplaatst worden op het Kyocera stadion, om zonne-energie op te gaan wekken. Er zijn bovendien afspraken gemaakt met de gemeente Den Haag, omdat deze ontwikkeling goed past binnen de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Contract met de club en de gemeente
Het zijn energieleverancier Eneco, voetbalclub ADO den Haag en de gemeente Den Haag die de handen ineen hebben geslagen en hun handtekening hebben gezet onder het contract. De energieleverancier zal investeren in de ontwikkeling, de realisatie en vervolgens ook het beheer van de installatie. Het is de gemeente Den Haag die het dak van het stadion beschikbaar stelt, de voetbalclub maakt gebruik van het stadion. Op die manier komen de drie partijen mooi bij elkaar en zorgen de zonnepanelen ervoor dat ADO den Haag voortaan als een duurzame club haar wedstrijden kan gaan spelen.

Klimaatneutraal in 2040
De gemeente Den Haag had onder andere interesse vanwege de eigen doelstelling, om in 2040 volledig energieneutraal te opereren. De gemeente wil dan net zoveel duurzame energie opwekken als dat het aan de andere kant nodig heeft. Dit project levert een flinke bijdrage, aangezien het een besparing van 272 ton CO2-uitstoot per jaar op zal leveren. Daarnaast past het project op het dak van het stadion van ADO den Haag binnen de doelstelling van Eneco om zich als een duurzame energieleverancier te presenteren. De verschillende doelen komen wat dat betreft mooi bij elkaar, terwijl ADO den Haag de energiekosten flink kan drukken.

Elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens
Momenteel maakt ADO den Haag al volledig gebruik van groene stroom, al wekt het dat nog niet zelf op. Het gaat om ongeveer 600.000 kWh aan stroom. Dit is gelijk aan het stroomverbruik van zo’n 200 huishoudens, waardoor het voor de gemeente interessant is om een dergelijke speler binnen de doelstellingen op te nemen. Eneco zorgt hiermee voor een groot project dat het in eigen beheer uit gaat voeren. In veel andere gevallen is Eneco slechts een van de deelnemers, de energieleverancier kiest in dit geval heel bewust voor een actieve taak met belangrijke verantwoordelijkheden.

Grootste project van Eneco in eigen beheer
Zowel Kyocera (sponsor van het stadion van ADO den Haag) als de gemeente Den Haag, de club zelf en energieleverancier Eneco zijn erg te spreken over het plan. Kyocera legde eerder ook al 8.000 zonnepanelen op het Stade de Suisse stadion in het Zwitserse Bern, die samen goed zijn voor meer dan 1,1 miljoen kWh aan stroom. Voor Eneco wordt het project met zonnepanelen het grootste in eigen beheer. De energieleverancier slaagt er mede hiermee steeds beter in om zichzelf op een duurzame wijze te presenteren en bij te dragen aan de algehele doelstellingen om Nederland een meer duurzaam karakter mee te geven.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01