Energieleverancier Eneco wordt verkocht via veiling

19-12-2018 | Eneco

Afbeelding

Energiebedrijf Eneco wordt via een veiling met meerdere rondes verkocht. De aandeelhouders en het bedrijf zelf zijn het daarover eens geworden. Het verkoopproces gaat komend voorjaar van start. Eneco verwacht dat het traject de rest van 2019 in beslag zal nemen en dat de verkoop pas in 2020 rondkomt.

Over de waarde die het bedrijf kan opleveren wilde een woordvoerder van Eneco niets zeggen. Ook over wat voor bedrijven Eneco verwacht dat er mee gaan bieden, wilde de zegsman niet kwijt.

Eneco en de aandeelhouders (53 Nederlandse gemeenten) gaan tijdens de biedingsstrijd onder meer kijken naar het geboden bedrag en of de bieder dat ook kan opbrengen. Ook behoud van werkgelegenheid en het voortzetten van de duurzame koers van het energiebedrijf zijn belangrijk.

Klanten van de energieleverancier hoeven zich geen zorgen te maken, de energielevering zal onverminderd door blijven gaan. Eneco gaat dan ook niet failliet, zoals dat bij Energieflex eerder wel het geval was. De energieleverancier wordt verkocht omdat de aandeelhouders (53 Nederlandse gemeenten) graag willen cashen. De waarde van het bedrijf wordt geschat op zo'n 3 miljard euro. Ondanks verzet door de top van Eneco en de werknemers, gaat de verkoop nu toch definitief door.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01