Energieleverancier Vandebron op de blockchain

09-02-2018 | Blockchain

Afbeelding

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met het begrip cryptocurrency of Bitcoin. Wat velen nog niet weten is dat de techniek waarop dit gebaseerd is, de blockchain technologie, zich leent voor veel meer dan alleen financiële zaken en valuta. Energieleverancier Vandebron is Nederlands eerste energieleverancier die nu ook een dienst aanbiedt op de blockchain, namelijk Slim laden


Slim laden

Slim laden is een initiatief van Vandebron, netbeheerder Tennet en IBM. Het doel van Slim laden is om de energietransitie te versnellen met behulp van innovatie. Slim laden maakt gebruik van fluctuaties op het stroomnet om te achterhalen wanneer er geen stroomtekort is en laadt het voertuig dan in principe alleen op wanneer er genoeg stroom beschikbaar is. Op deze manier wordt de balans op het energienet stabieler. Hierdoor zouden kolencentrales in principe weer minder gebruikt te hoeven worden omdat deze immers geen sterke pieken meer hoeven op te vangen.


Gebruik van blockchain technologie

Vandebron is dus de eerste energieleverancier die gebruik maakt van de blockchain technologie. Wat dit precies inhoudt kunt u onder andere hier lezen. Het voordeel van deze technologie is de transparantie en beveiliging. Vandebron springt hier handig op in door de batterijen van honderden elektrische auto's te verzamelen in een besloten blockchain. Wanneer er dan sprake is van een energiepiek en normaal gesproken kolencentrales zouden moeten bijspringen, gebruikt Vandebron de batterijen die aangesloten zijn op de blockchain om deze piek op te vangen. Hierdoor zouden de kolencentrales dan in principe niet aangeslingerd hoeven te worden. Hiervoor zijn wel veel deelnemers nodig.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01