Energieleveranciers verliezen miljarden door opkomst schone energie

13-08-2016 | Verduurzaming

Afbeelding

Energieleveranciers maken dit jaar opnieuw grote verliezen op elektriciteitscentrales. Dit komt doordat de prijs van energie drastisch is gedaald de laatste tijd, mede door de opkomende markt van (gesubsidieerde) schone energie als wind- en zonne-energie. De consumenten maken massaal gebruik van zonnepanelen, boeren wekken hen eigen energie op en leveren aan het net met eigen windmolens en producten worden steeds energiezuiniger. Al met al een goede ontwikkeling voor de consument, maar niet bepaald ideaal voor de traditionele energieleveranciers.

EON maakt EON maakt 3 miljard verlies
Energieleverancier EON heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar maar liefst 3 miljard euro verlies gedraaid. Dit komt doordat de energieleverancier sterk heeft moeten afschrijven op haar kolen- en gascentrales. EON staat hierin niet alleen, vrijwel alle energieleveranciers maken momenteel verlies op hen bestaande centrales. Niet gek dus dat veel energieleveranciers ervoor kiezen op te splitsen in een zogenaamde ‘vuile’ en ‘schone’ tak.

Energieleveranciers worden steeds groener
De opkomst en het succes van energieleverancier Vandebron heeft voor veel energieleveranciers gediend als voorbeeld van waar de energiemarkt naar op weg is. Zo heeft het moederbedrijf achter Nuon een eigen variant van Vandebron op de markt gebracht genaamd Powerpeers. Het moederbedrijf achter Electrabel kwam met Engie op de proppen en de ene na de andere energieleverancier zweert het gebruik van ‘vervuilende’ energie af.

Energie vergelijken ook steeds groener
Waar in het verleden groene energie een stuk duurder was dan conventionele grijze energie, is momenteel een hele verandering waarneembaar. Bij het gebruik van een energievergelijker waren de top 5 resultaten in 2014 grotendeels ‘grijs’ van aard. Tegenwoordig is bijna elk energiepakket in de top 5 voor tenminste 50% groen. Het lijkt erop dat de consument steeds kritischer wordt over het gebruik van grijze energie en steeds meer kiest voor een groener alternatief.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01