Energieprijzen dalen, vooral niet-overstappers profiteren

07-06-2016 | Overstappen

Afbeelding

Per 1 juli 2016 dalen de energieprijzen van veruit de meeste energieleveranciers door een gunstig inkoopklimaat. Overstappers profiteren echter nauwelijks van de dalende energietarieven. Dit komt doordat de prijzen van de zogenaamde variabele (model)contracten dalen. Vaste actietarieven dalen daarentegen nauwelijks. Dit is goed nieuws voor zo’n 60% van de Nederlandse huishoudens die gebruik maken van levering op basis van variabele tarieven. Zij besparen met de aankomende prijsdalingen tot 100 euro op jaarbasis. De overige 40% van de Nederlandse huishoudens die gebruik maken van levering tegen aan vast (actie)tarief profiteren daarentegen nauwelijks van de aankomende prijsdalingen.

Vaste tarieven nog steeds voordeliger
Ondanks de prijsdaling bij variabele levering is het nog steeds voordeliger een vast contract af te sluiten. Zo rekent Eneco momenteel 19,4 cent per kWh, waar dit in 2015 22,3 cent per kWh was. Dat is een prijsdaling van maar liefst 13 procent. Een voordelig pakket van dezelfde energieleverancier rekent echter slechts 16,5 cent per kWh. Daarnaast ontvangt een overstapper ook nog eens een welkomstkorting die kan oplopen tot 200 euro op jaarbasis. Hoewel de prijzen van variabele tarieven dus dalen, is het nog steeds voordeliger over te stappen naar een vast contract.

Overstappen naar een vast contract
Omdat een vast contract nog steeds voordeliger is dan het modelcontract, doet u er nog steeds goed aan over te stappen naar een zo’n vast contract. Let er daarbij wel op dat de kans groot is dat de energieprijzen volgend jaar weer kunnen gaan dalen. Het is daarom aan te raden een vast contract voor de periode van 1 jaar af te sluiten. Op deze manier bent u verzekerd van de laagste leveringstarieven voor het komend jaar en kunt u volgend jaar bekijken waar u dan weer het goedkoopst uit bent. Overstappen naar een vast contract kan met behulp van onze energievergelijker.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01