Energierekening daalt met 100 euro

24-06-2020 |

Afbeelding

Nederlandse huishoudens zullen vanaf 1 juli dit jaar flink minder kosten kwijt zijn aan de energierekening. Mensen met een variabel energiecontract betalen vanaf dan zo’n 100 euro minder per jaar. Dat komt onder andere door de coronacrisis, maar ook door de relatief warme winter en de lage olieprijzen.

De woordvoerder van Eneco, Kim Vogten, zegt hierover: “Het weer en de ontwikkeling van de grondstofprijzen hebben de afgelopen periode een grote rol gespeeld in de prijsontwikkeling van energie. Door de relatief warme winter is er ruim voldoende gas aanwezig in Europa. Daarnaast is de olieprijs en de energievraag, mede door Corona, gedaald. Doordat Eneco zelf energie voor haar klanten inkoopt kunnen die profiteren van deze lage prijzen.”

Energiecontract met vaste tarieven alsnog goedkoper


Ondanks de flinke daling per 1 juli voor mensen met een variabel contract, blijven energiecontracten met een vast tarief voor 1 of 3 jaar alsnog goedkoper. De energieleverancier weet dan zeker dat zij voor een langere periode klant zijn en hier inkomsten uit halen. Hierdoor kan de energieleverancier een lager tarief aanbieden.

Fors meer overstappers dit jaar


Eerder lieten we al weten dat er nog nooit zoveel huishoudens zijn overgestapt van energie dan dit jaar. De belangrijkste twee redenen voor mensen om een overstap te maken, zijn dat zij willen besparen op energiekosten en de overstap maken naar groene energie. Steeds meer mensen maken de keuze voor groene energie. Bent u nog niet overgestapt dit jaar, maar wilt u wel besparen op uw energiekosten? Met behulp van onze energievergelijker ziet u snel wat u kunt besparen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01