Energievergelijker WISE presenteert ‘Groen krijgt Poen!’

01-09-2015 | Energievergelijker

Afbeelding

Energievergelijker WISE organiseert een speciale actie om klanten bewust te maken van de mogelijkheid groene energie af te nemen en verbindt daar bovendien een aantrekkelijke korting uit. Klanten die tussen 1 en 3 september van dit jaar de overstap maken van Nuon, Essent, Delta of Atoomstroom naar WISE krijgen een bonus van €100. WISE noemt dit ‘Groen krijgt Poen’, een actie om duidelijk te maken dat verschillende energieleveranciers in Nederland nog altijd verbeten gebruik maken van kolen en andere fossiele brandstoffen.

Overstappen vanaf Nuon, Essent, Delta en Atoomstroom
WISE wil zich als echt groene energievergelijker op de kaart zetten. De energievergelijker wil er met de actie voor zorgen dat het nog gemakkelijker wordt om de overstap te maken en een bijdrage te leveren aan een meer duurzame energiemarkt voor ons allemaal. WISE heeft het idee dat veel consumenten nog altijd slapen, door hen wakker te schudden zou het mogelijk moeten zijn op grotere schaal in te zetten op bijvoorbeeld wind- en zonne-energie.

Meer CO2 uitgestoten dan ooit
Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in de eerste vijf maanden van 2015 meer kolen werden verstookt dan ooit, er was wat dat betreft sprake van een zeer ongunstige periode voor duurzame energie. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werd er 8,1% meer CO2 uitstoten dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, waardoor dit volgens WISE het moment is om in actie te komen. De directeur van WISE vindt het onacceptabel dat we in Nederland op een dergelijke manier met energie omgaan, terwijl we de gevolgen van klimaatverandering en milieuvervuiling inmiddels allemaal goed zouden moeten kennen. Kolen en atoom vormen wat hem betreft niet langer geschikte energiebronnen, we dienen in te zetten op duurzame alternatieven.

Overstap levert vier ton minder CO2 op
Uit berekeningen blijkt dat een overstap naar groene energieleveranciers zoals Pure Energie, Huismerk Energie, Qurrent en Greenchoice het mogelijk maakt om jaarlijks tot vier ton minder CO2 uit te stoten. Op het moment dat meer mensen hiervoor kiezen is het in Nederland uitstekend mogelijk om een stap in de goede richting te zetten. Bovendien was in 2014 96% van de mensen die een overstap maakte hier volledig tevreden over, waardoor er wat WISE betreft geen drempels meer over zijn om niet nu te stoppen met het contract bij de vervuilende leveranciers.

‘Groen krijgt Poen’ van WISE
WISE heeft daarom ‘Groen krijgt Poen’ gelanceerd, een actie die er met een eenmalige korting van €100 voor moet zorgen dat het ook financieel interessant wordt om de overstap te maken. De actie loopt van 1 tot en met 3 september, waardoor de klanten van Nuon, Essent, Delta en Atoomstroom 3 dagen de tijd hebben om de overstap te maken. Ze besparen daarmee zowel kosten als een hoop CO2, zodat zowel de eigen portemonnee als de omgeving als geheel daar wat aan heeft.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy