Forse afname in verkoop auto’s

24-03-2020 |

Afbeelding

De Europese verkoop van auto’s beleefd slechte tijden. Vielen er eerst al klappen vanwege de Brexit, slaat nu ook nog het coronavirus toe. Dat resulteerde in een dalende verkoop. Er werden 1 miljoen auto’s verkocht in februari, een afname van 7,2 procent. Sinds 2013 heeft de autobranche niet meer zo’n slechte tijd ondervonden. Dit merken niet alleen de autodealers, maar ook de verzekeraars, schadebehandelaren, kentekenloketten en ga maar door.

Duitsland het hardste geraakt


In Europa werd de Duitse markt het hardste geraakt. Daar is een daling in de autoverkoop van 11 procent te zien. In Italië is dit 8,8 procent, in Spanje 6 procent en Frankrijk 2,7 procent.

BMW verkoopt juist meer auto’s


Alleen BMW weet een stijging te laten zien in de verkoop. Het is nog onduidelijk wat de verklaring daarvan is. Volkswagen verkocht 4,4 procent minder auto’s en Renault maar liefst 14,3 procent.

Klap voor auto verzekeringsbranche


Ook voor de auto verzekeringsbranche is de verkoop afname en de ontwikkelingen rondom het coronavirus een klap. Zodra er geen of weinig auto’s worden verkocht zien zij dit direct terug in het aantal offertes en afgesloten autoverzekeringen. Ook het bestellen van nieuwe leaseauto’s staat onder druk, omdat bedrijven ervoor kiezen om deze voorlopig stop te zetten totdat de markt en economie weer aantrekt.

Consequenties op korte en lange termijn


Momenteel zien we bij Totaalbesparen.com dat er nog wel veel vergelijkingen worden gemaakt voor autoverzekeringen. Dit geldt over het algemeen voor bestaande auto’s waar mensen op zoek zijn naar een kostenbesparing op de autoverzekeringspremie. Dat geldt voor de korte termijn. Voor nieuwe auto's zien we een afname dat mensen direct een auto verzekeren.

Op de lange termijn kunnen de consequenties van het coronavirus enorm zijn. We zien autofabrieken sluiten, levertijden van nieuwe auto’s toenemen, de verkoop stagneren en enorme dalingen in de afname van autoverzekeringen en schadegevallen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01