Forse stijging zorgpremie 2021 door corona

26-05-2020 |

Afbeelding

De zorgpremie van volgend jaar zal flink stijgen naar aanleiding van het huidige coronavirus. Met name doordat mensen die besmet zijn geweest met corona lang moeten herstellen en hiervoor verschillende soorten zorg nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor de fysiotherapeut, psychologische hulp en ergotherapie.Meer fysiotherapie behandelingen voor ex-corona patiënten


Mensen die met corona in het ziekenhuis hebben gelegen, hebben recht op extra fysiotherapie behandelingen. Zij mogen tot één jaar na het ontslag uit het ziekenhuis de fysiotherapie behandelingen declareren. Marie José van Gardingen van zorgverzekeraar CZ zegt hierover “Toen dit ging spelen, hebben wij het Zorginstituut en het ministerie meteen om advies gevraagd. Maar voor mensen die niet in een ziekenhuis hebben gelegen, is nog niks geregeld. Zij moeten vooralsnog hopen op hun aanvullende verzekering.”

Uitgestelde behandelingen


Ook het aantal uitgestelde behandelingen is enorm. Dit komt inmiddels weer op gang, maar er is een enorme wachtrij. Alle behandelingen en operaties die waren gepland zijn uitgesteld tot een later moment. Het zal behoorlijk wat tijd kosten voordat alle uitgestelde operaties en behandelingen afgerond zullen zijn.

Stijging zorgpremie


Het is nog onduidelijk hoeveel de zorgpremie voor 2021 zal stijgen. Maar dát hij stijgt is wel duidelijk. Benieuwd naar de zorgverzekering voor 2021? Op 15 september dit jaar (tijdens Prinsjesdag) wordt door de overheid gepresenteerd wat de wijzigingen in de basiszorgverzekering 2021 zijn. Tevens horen we die dag hoe hoog het eigen risico bedrag wordt. Uiterlijk 12 november moeten de zorgverzekeraars bekend maken wat de nieuwe zorgpremie 2021 wordt.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01